17 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija Opštine Herceg – Novi na Riječkom karnevalu

Karneval Rijeka 2016.
Karneval Rijeka 2016.

Predstavnici Opštine Herceg Novi tokom vikenda su boravili u Rijeci, gdje su ih primili čelnici grada i Zajednice Crnogoraca primorsko-goranske županije, a ujedno su prisustvovali 33. Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Prije početka karnevala, predstavnici Herceg Novog prisustvovali su svečanom prijemu kod gradonačelnika Rijeke, Vojka Obersnela i potpredsjednika Marka Filipovića. U fokusu razgovora bila je saradnja Herceg Novog i Rijeke, s akcentom na načine povezivanja dva grada.

Karneval Rijeka 2016.
Predstavnici Opštine Herceg Novi – Karneval Rijeka 2016.

Delegacija Herceg-Novog pozvala je predstavnike Rijeke da budu gosti 47. Praznika mimoze, što su rado prihvatili i najavili dolazak na suđenje karnevalu i zatvaranje festivala.

Predstavnike Opštine Herceg Novi, kao i Kotora i Bara, ugostio je predsjednik Zajednice Crnogoraca primorsko-goranske županije Rijeka, Ljubo Radović, koji je iskazao zadovoljstvo do sada ostvarenim dobrim odnosima sa lokalnim upravama u Crnoj Gori i istakao želju za nastavkom i intenziviranjem saradnje.

Rijeka zajednica CG
Rijeka zajednica CG

Tema razgovora bila je i inicijativa bratimljenja mjesne zajednice Njivice iz Rijeke i mjesne zajednice Njivice iz Herceg Novog.

Karneval Rijeka 2016.
Karneval Rijeka 2016.

U 33. Međunarodnoj karnevalskoj povorci učetvovala je i grupa “Maškare” iz Herceg Novog. Riječki karneval okupio je 110 grupa, sa preko 10.000 domaćih i stranih maski.

Najčitanije