12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavili turističku ponudu na Sajmu u Beogradu

Sajam Beograd
Sajam Beograd

38. Međunarodni sajam turizma danas je otvoren, u Beogradu na kome učestvuje 1150 izlagača iz 55 zemalja. Sajamsku manifestaciju koja se odvija pod sloganom “Gde još niste bili?” otvorio je predsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić.

Izlagači iz Crne Gore spremili sajamske popuste i do 40 posto, ali i nagradne aranžmane u hotelima duž primorja. Osim popusta najavljena je i podjela karata za kulturne manifestacije koje se tokom ljeta održavaju duž primorja.

Prema riječima direktorice TO Tivat-a, Bernarde Moškov sutra će biti podijeljeno deset kompleta karata za mediteranski festival „Purgatorije“ tivatskog Centra za kulturu.

Nacionalna TO, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, organizuje „Happy Hour u okviru koga će se predstaviti Crna Gora sa svojom raznovrsnom ponudom, a posjetioci će imati priliku i da degustiraju različite kuhinje iz svih dijelova Crne Gore, uz predstavljanje raznolikosti, ali i jedinstvenosti u kulturi i tradiciji.

U okviru „srećnih sati“ Tivćani će predstaviti novu manifestaciju „Ulični performeri“, koja će se ovog ljeta, kao dopuna turističke ponude, održati u Tivtu početkom jula. Iz TOT-a su naveli da je po prvi put ove godine štampan i Vodič kroz turističke manifestacije koji se dijeli posjetiocima u sklopu turističko propagandnog materijala.

Sajam Beograd
Sajam Beograd

Za za sutra je najavljen turistički forum na kome će govoriti ministri turizma Srbije i Crne Gore, Rasim Ljajić i Branimir Gvozdenović, predsjednici privrednih komora dvoje zemlje i direktori Nacionalnih turističkih oganizacija Srbije i Crne Gore, najavljeni su i paneli na temu „Saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zdravstvenig turizma – Tuzam, regionalna perspektiva i sektorska saradnja“.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, a 2017. godine će biti Crna Gora. Sajam će biti otvoren do 21.februara.

Najčitanije