9 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenice Gimnazije Kotor dobitnice su HMC stipendije za najprestižnije srednje škole u Britaniji

Učenice Gimnazije Kotor su dobitnice tri ovogodišnje HMC stipendije za najprestižnije srednje škole u Britaniji. Progam stipendiranja u Crnoj Gori postoji već nekoliko godina, a rukovodioci programa su Ana i Richard Wilford.

Učenice Anja Radoslav Radonjić, Danijela Antić i Anja Radovan Radonjić dobitnice su stipendija za dvogodišnje školovanje u Britaniji. Vrijednost jednogodišnje stipendije je u prosjeku 30 000 funti.

Anja Radonjić je učenica drugog razreda Gimnazije i drugog razreda Muzičke škole u Kotoru. Bavi se solo pjevanjem i glumom. Odličan je učenik i voljela bi da nastavi svoje muzičko obrazovanje i upiše Akademiju. Voli književnost, a posebna interesovanja pokazuje za strane jezike i psihologiju.

Danijela Antić iz Budve, je učenica drugog razreda Gimnazije u Kotoru. Osim stipendije, finalista je školskog takmičenja iz engleskog jezika i predstavaljaće Gimnaziju na državnom takmičenju u Podgorici. Odličan je učenik. Voli da crta, svira i član je jednog lokalnog benda. Voljela bi da se bavi psihologijom ili medicinom.

Anja Radonjić je učenica drugog razreda Gimnazije i odličan je učenik. Član je novinarske sekcije i preduzetničkog kluba u školi. Uči njemački jezik i voljela bi da studira jezike, diplomatiju ili istoriju. Voli književnost, fotografiju i crtanje.

Najčitanije