12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče 28.februara

Mala fešta od naranče biće održana u Herceg-Novom u nedjelju 28. februara na terasi Gradske kafane od 10 do 13 sati, najavili su organizatori NVO Ruke.

Novo na ovogodišnjoj fešti je Orange international gdje će naši sugradjani koji potiču iz drugih zemalja pokazati svoje kulinarske i druge kreacije inspirisane narančom. Svi zainteresovani neka se jave na info@ruke.com.

Naranča nas inspiriše da napravimo gastronomsku feštu, kulinarske eksperimente, eksponate za degustaciju i prodaju od suvenirskih orancina i džemova, sokova i likera od pitome i divlje naranče, do mesnih i ribljih specijaliteta… Gastronomski programi su zastupljeni u cijelom svijetu i dominiraju i u medijskom prostoru. Svjedoci smo kako i naši sugrađani i gosti vole događaje koji imaju ovu dimenziju, poručuju iz NVO Ruke.

Mala fešta od naranče - H. Novi
Mala fešta od naranče – H. Novi

Obnova entuzijazma i duha zajedništva osnova su male fešte od naranče koja je nalik na fešte po kojima su već prepoznatljivi neki bliži gradovi (Tivat – Dani žućenice, Kotor – karnevalska Papalada Alamaka, Bar – Dani ukljeve i vina, itd.).

Podsjetimo, davne 1967. godine bila je dilema – naranče ili mimoza će predstavljati zimski turizam Herceg Novoga. Mimoza je pobijedila i traje.

Najčitanije