13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi obnovila vozni park sa 13 “Škodinih“ vozila

Herceg Novi
Herceg Novi

Opština Herceg Novi potpisala ugovor o nabavci 13 novih vozila sa firmom „AutoČačak Podgorica“.

Načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, Siniša Ćurčija, saopštio je da je „AutoČačak Podgorica“ bio najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je raspisala Opština Herceg Novi.

Dogovoreno je da „Škodina“ vozila, po cijeni od 167.987,00 eura (sa PDV-om), budu isplaćena u tri jednake rate u narednih šest mjeseci, bez kamate. Postojeći vozni park biće zamijenjen sa 13 novih vozila – dva za potrebe Kabineta predsjednika Opštine, po tri za Upravu javnih prihoda i kurirsku službu i pet za Komunalnu policiju. Sva vozila će biti osigurana, a rok za isporuku je 45 dana.

“Procedura nabavke novih vozila pokrenuta je nakon obavljene detaljne i kvalitetne analize. Elaborat o ekonomskoj isplativosti i opravdanosti zamjene voznog parka i procjeni vrijednosti postojećih vozila uradio je Centar za finansijske procjene i konsalting iz Podgorice, a takav pristup je novina u praksi rada lokalne uprave” – kazao je Ćurčija.

On objašnjava da je vozni park Opštine Herceg Novi star i dotrajao. Prosječna starost vozila je 13 godina i većina je u veoma lošem stanju. To je iziskivalo visoke troškove održavanja, otežavalo nabavku rezervnih dijelova, povećavalo potrošnju goriva, a nijesu bili ispunjeni ni osnovni ekološki standardi.

Škoda
Škoda

Pored toga, vozni park Komunalne policije morao je biti prilagođen odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji, prema kojem je Opština u obavezi da ima unificirana vozila, kako po opremljenosti, tako i po izgledu.

“Imajući u vidu da se vozila koja Komunalna policija trenutno koristi ne mogu prilagoditi zakonskim normama, odlučili smo se za nabavku novih, kao najbolje moguće rješenje” – istakao je Ćurčija.

Najčitanije