19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata „Terra da Mare“ ostaje na ruti Bari – Herceg Novi

Terra da mare
Terra da mare

Prestižna međunarodna regata „Terra da Mare“, koja je proteklih deset godina bila jedna od posebnosti Herceg Novog, i ove godine će biti održana na ruti Bari – Herceg Novi.

Prema odluci predstavnika Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“, Jahting kluba „Porto Montenegro“ i menadžmenta kompanije „Adriatic Marinas“, pored glavne regate, biće organizovana i manja pod nazivom „Prvi Kup Boke Kotorske“.

Kako je saopštio organizator, JK „Jugole Grakalić“, zbog atraktivnosti rute, izazova da se prejedri Jadran, ljepote Bokokotorskog zaliva i dobre organizacije u Crnoj Gori, poraslo je interesovanje za učešće u ovoj manifestaciji, naročito sa italijanske strane. To je iziskivalo uključivanje i drugih subjekata u cijeli projekat, što je dovelo do partnerske saradnje sa Jahting klubom „Porto Montenegro“.

Start regate „Est 105“ je 28. aprila u Bariju, a cilj 29. aprila Herceg Novi. Prvi „Kup Boke Kotorske“ kreće 30. aprila u Herceg Novom, a cilj je u „Porto Montenegru“, gdje će uveče biti organizovan zabavni program i dodjela nagrada.

Regata, Boka, oktobar najtopliji mjesec u istoriji
Boka  Kotorska

Opština Herceg Novi izražava zadovoljstvo očekivanom odlukom da ciljna destinacija tradicionalne regate „EST 105“, koja svake godine krajem aprila kreće iz Barija, i dalje bude Herceg Novi.

Time je i zvanično potvrđen stav rukovodstva Opštine Herceg Novi, koji je proteklih sedmica javno više puta istican, da regata „Terra da Mare“ ostaje u Herceg Novom i da nema govora o njenom izmještanju.

Protokol o razumijevanju, međusobnim namjerama i obavezama, na osnovu kojeg ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati događaj. Njime je definisano da Luka Herceg Novi za učesnike regate na raspolaganje stavi vezove, kao i da se uključe i drugi raspoloživi infrastrukturni, komunalni i turistički kapaciteti, kao bi za sve posjetioce imali kvalitetne prateće aktivnosti, kaže se u saopštenju iz opštine Herceg-Novi.

Najčitanije