7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Vujanović: Spreman sam da promijenim odluku o izborima u Tivtu

Filip Vujanović
Filip Vujanović

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović očekuje nastavak parlamentarnog dijaloga, jer je, kako ističe, o brojnim značajnim i osjetljivim pitanjima postignuta puna saglasnost.

Povodom optužbi opozicije da je upravo on jednostranim raspisivanjem izbora u Tivtu za 17. april doprinio neuspjehu pregovora, Vujanović je u emisiji “Živa istina” saopštio da je spreman da promijeni tu odluku.

“Spreman sam na kooperativnost koja podrazumijeva da se samo jedna odredba Zakona o lokalnoj samoupravi unese kojom će se mandat Parlamenta u Tivtu produžiti od 7. maja do novih izbora koji bi se održali istovremeno sa parlamentarnim. Dakle, neophodno je promijeniti jednu jedinu odredbu Zakona o lokalnoj samoupravi da bih ja stavio van snage tu odluku i sačekao zakazivanje novih izbora, što može biti dio dogovora parlamentarnih stranka. Nije to naravno nešto što je savršeno pravno očekivano, ali jedina mogućnost za mene kao predsjednika države da stavim van snage tu odluku je ukoliko se zakon izmijeni”, kazao je on.

Najčitanije