9 C
Kotor

Slušaj online radio

Spuškim zatvorenicima i policiji nema mjesta na maskenbalu

Spuškim zatvorenicima i policiji nema mjesta na karnevalu
Spuškim zatvorenicima i policiji nema mjesta na karnevalu

Predsjednica Upravnog odbora JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ iz Kotora i članica OO DPS Kotor, Vjera Rašković-Perojević, nije sinoć dozvolila ulazak na maskenbal u Radanovićima, grupnoj maski „Špijuni su među nama“ iz Tivta.

Maskenbal održan u Poslovnom centru „Vukšić“ u Radanovićima, sastavni je dio Kotorskih karnevalskih fešti koje su formalno počele u petak.

Grupnu masku „Špijuni su među nama“ a koja se u proteklih dvadesetak dana već okitila prvom nagradom na Lastovskom karnevalu u Tivtu, te četvrtom nagradom na maskembalu Praznika mimoze u Herceg Novom čini dvadesetak mladih iz Tivta, obučenih u policijske i robijaške uniforme sa natpisima na leđima – kum, bratanić, stric, tatin sin, investitor, a sve u pratnji „advokata Biberovića“. Maska koja je jasna aluzija na trenutno najaktuelnija hapšenja niza visokih državnih i lokalnih funkcionera u Crnoj Gori, pod sumnjom da su dio organizovane kriminalne grupe, bila je apsolutni hit na karnevalima u Boki.

„Kada smo došli na vrata PC „Vukšić“ gdje se maskenbal održavao, prišla nam je gospođa iz Organizacionog odbora (Vjera Rašković-Perojević, prim.aut.) i rekla nam da ne možemo ući i učestvovati na maskenbalu jer je navodno naša maska politička i nekorektna. Zabranila nam je ulazak u salu, što je momentalno izazvalo revolt još nekolicine učesnika maskebala – naših prijatelja i poznanika, pa je manifestaciju demonstrativno napustilo još nekoliko maski.“- ispričao nam je jedan od članova grupne maske „Špijuni su među nama“. Ovu verziju događaja potvrdilo nam je još nekoliko učesnika maskenbala u Radanovićima, ocijenivši da je takvo ponašanje organizatora te pučke fešte, nezapamćeno i da se do sada na karnevalu nikada nije vodila „politička cenzura“.

Rašković-Perojević je danas tražila da joj pitanja u vezi sa dešavanjima na subotnjem maskenbalu, dostavimo e-mailom na adesu Kulturnog centra, obećavši da će na njih Organizacioni odbor Kotorskog karnevala odgovoriti u ponedjeljak. Direktor Kulturnog centra Kotor i njen stranački kolega iz DPS, Miloš Dževerdanović nije želio da bilo što komentariše prije nego što se „detaljno upozna“ sa time što se desilo na maskenbalu i istakao da će se o tome u ponedjeljak izjasniti Organizacioni odbor.

Lastovski karneval 2016.
Lastovski karneval 2016.
Izvor:S. L.

Najčitanije