20 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – oblačno, kiša, pljuskovi

Ribar pred jugo foto Boka News
Ribar pred jugo foto Boka News

Posljednjeg dana februara na vremenske prilike djeluje duboka sredozemna ciklona s centrom nad Italijom. Tokom noći njena se fronta s mora premještala prema kopnu, donoseći mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu.

S prednje strane ciklone u Boku je priticao topao vazduh porijeklom sa sjevera Afrike, pa je i temperatura visoka za ovo doba godine.

Danas, pretežno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se tokom drugog dijela dana, mjestimično umjerene do obilne količine. Vjetar umjeren do jak, na udare i veoma jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 8 do 19 stepeni.

Period ponedjeljak-petak:

U ponedjeljak pretežno oblačno i kišovito, mjestimično pljuskovi i grmljavina, tokom utorka i srijede promjenljivo, sunčani intervali, ali i povremeno kiša, naročito u utorak. I u četvrtak često kiša, a u petak pretežno sunčano. Od utorka u višim planinskim predjelima na sjeveru će povremeno padati snijeg, posebno tokom četvrtka. Vjetar u ponedjeljak pojačan i jak južni i jugoistočni, narednih dana uglavnom slab do umjeren promjenljivog smjera, a od četvrtka krajem dana do u petak ujutru, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura vazduha u padu, zatim u manjem kolebanju.

Najčitanije