21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Nepoznati napadači zapalili „Maximus“

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Popularna kotorska diskoteka „Maximus“ teško je oštećena u požaru koji su rano jutros podmetnula nepoznata lica. Naime, oko 4.30 sati maksirani napadači savladali su stražara koji je čuvao diskoteku, ušli u prostorije objekta koji se nalazi unutar zidina Starog grada i podmetnuli požar u dijelu diskoteke gdje je bina na kojoj gotovo stalno nastupaju muzičke zvijezde iz regiona, po kojima je ova diskoteka bila prepoznata ne samo u regiji, već i u Evropi.

Petorica napadača potom su pobjegli, a vatrogasci koji su odmah pozvani, u veoma teškim okolnostima, borili su se sa požarom narednih sat vremena. Vatra je u potpunosti ugašena jutros oko 7 sati, a policija je pokrenula istragu o napadu u kojem je „Maximus“ pretrpio veliku materijalnu štetu.

Diskoteka Maximus je jedna od najbolje opremljenih i svakako najatraktivnija diskoteka u ovom dijelu Evrope, s vrhunskim audio-vizualnim sistemom i laserskom rasvjetom. Diskoteku je posjetilo preko dva miliona ljudi iz cijele regije i šire tokom devet godina uspješnog poslovanja, a u njoj je nastupilo više od tri hiljade raznih izvođača iz oko 30 zemalja svijeta.

Za večeras je bio zakazan koncert Miroslava Ilića.

Izvor:S. L.

Najčitanije