16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Linija Bar-Bari pred ukidanjem?

Sveti Stefan 2
Sveti Stefan 2 – foto sve.me

Pomorska linija Bar – Bari nakon 50 godina nalazi se pred ukidanjem zbog nerentabilnosti. Bivši direktor Barske plovidbe predlaže zamjenu broda Sveti Stefan 2 manjim i rentabilnijim.

Na liniji koju organizuje crnogorska državna firma Barska plovidba feribotom Sveti Stefan 2, starom 43 godine,bilježi se stalan pad prometa putnika i vozila, piše Dan.

List navodi da donedavni izvršni director Barske plovidbe Rade Radoman, sada director agencije koja posluje u okviru ove kompanije,smatra d je linija na izdisaju jer je brod Sveti Stefan nerentabilan I zbog enormne potrošnje goriva. On objašnjavadaje odboru direktora Barske plovidbe ukazivao da Sveti Stefan 2 treba zamijeniti manjim, novijim i rentabilnijim.

On je rekao da je o svemuobavijestio i ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića te da očekuje da se trend pada prometa nastavi i u ovoj godini.

Radoman je podgoričkom listu rekao da je minule godine na liniji Bar – Bari bilo 39,198 putnika a da se ove očekuje oko 37,000.

Sveti Stefan II uzimskom periodu prevozi uglavnom do dvadesetak kamiona. Zbog jeftinijih karata, međutim, čak i barani za Italiju putuju preko Drača! Povratna karta za automobil trajekt linijom preko ove albanske luke jeftinija je za 180 eura od one koja se plaća preko Bara, navodi Dan.

/www.pcnen.com/

Najčitanije