5 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg – Novi u akciji “Sat za planetu Zemlju”

Sat za planet
Sat za planet

Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Herceg Novi, obavještava građane da će se Opština Herceg Novi uključiti u globalnu akciju „Sat za planetu Zemlju“ (Earth Hour), koja će se ove godine obilježiti 19. marta.

U Herceg Novom će tog dana od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna i dekorativna rasvjeta u dijelu Njegoševe ulice – od Milašinovića mosta do centra grada, kao i na Kružnom toku u Meljinama. Na taj način naš grad biće dio svjetske kampanje u borbi protiv klimatskih promjena.

“Sat za planetu zemlju” realizuje NVO Green Home, kao koordinator za Crnu Goru, u saradnji sa Svjetskim fondom za prirodu (WWF).

U proteklih deset godina akcija je od simboličnog gašenja svjetla u Sidneju prerasla u najveću svjetsku inicijativu. Samo u prošloj godini učestvovalo je preko dvije milijarde ljudi iz preko 7000 gradova 172 zemlje svijeta.

Sat za planet zemlju
Sat za planet zemlju

Opština Herceg Novi poziva građane, privrednike i ugostitelje da se priključe akciji simboličnim gašenjem svijetla u svojim domovima i poslovnim objektima i postanu dio globalne kampanje, koja šalje snažnu poruku da treba nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posljedica klimatskih promjena.

Najčitanije