13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Smijenjen direktor tivatskog Aerodroma – Mačić u Pinjatićevoj fotelji

Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivat

Bord direktora preduzeća Aerodromi Crne Gore iz Podgorice smijenio je juče Damira Pinjatića sa mjesta direktora Aerodroma Tivat.

“Bord je procjenio ukupno stanje na Aerodromu Tivat i zaključio da je uslijed problema koji su postali učestali u posljednjih nekoliko mjeseci, takva odluka u najboljem interesu kompanije. Naime, Bord je zaključio da u novu ljetnju sezonu i sve ono što Aerodrom Tivat čeka u novoj fazi razvoja, treba ući u dobroj atmosferi i bez trzavica koje su se dešavale u proteklom periodu. Damir Pinjatić će biti rasporedjen na drugo radno mjesto u skladu sa svojom stručnom spremom.“- saopšteno nam je iz Službe za odnose sa javnošću „Aerodroma Crne Gore“.

Umjesto Pinjatića kao v.d. direktora postavljen je Jovan Mačić, koji je gotovo cio radni vijek radnik Aerodroma Tivat i dugogodišnji je rukovodilac Sektora bezbjednosti u tivatskoj vazdušnoj luci. Mačić je i aktivni član Socijaldemokrata.

Pinjatić danas nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruku našem novinaru sa molbom da prokomentariše svoju smjenu.

On je na čelo tivatskog aerodroma došao u maju prošle godine kao kadrovsko rješenje koje je predložila tada jedinstvena Socijaldemokratska partija (SDP).

Direktor aerodroma Tivat Damir Pinjatić
Direktor aerodroma Tivat Damir Pinjatić

Iako formalno nije član SDP, Pinjatić se ubrzo našao u sukobu sa dijelom zaposlenih na Aerodromu Tivat koji su iskazivali nezadovoljstvo Pinjatićevim metodama rada. Nezadovoljstvo je mjesecima postepeno raslo i dobilo je i političku dimenziju, jer se dio nezadovoljnih radnika u međuvremenu priključio Socijaldemokratama Ivana Brajovića i zaštitu od navodnog Pinjatićevog mobinga, zatražio od ministra saobraćaja i direktora „Aerodroma Crne Gore“ Milovana Đuričkovića koji je takođe član SD. Pinjatić je odgovorio da se protiv njega vodi politička kampanja i da on nije vršio nikakav pritisak na radnike, već je samo preduzeo mjere da se poboljša rada disciplina, strogo poštuje radno vrijeme ali i “ukine praksa zapošljavanja čitavih porodica na sezonskim poslovima” na aerodromu Tivat koji je do do sada bio poznat kao svojevrstan “rezervoar glasova” nekada jedinstvene SDP. Dio radnika reagovao je potpisivanjem peticije protiv Pinjatića koja je krajem decembra poslata direktoru ACG Milovanu Đuričkoviću uz traženje da se on „angažuje, kako ne bi u sezonu i obimne projekte ušli kao kolektiv kojim rukovodi čovjek čija činjenja smatramo nekorektnim i nestručnim“.

Međusobni odnosi u menadžmentu tivatske vazdušne luke pred kraj prošle godine narušeni do te mjere da je Bord direktora ACG, a iz koga su u međuvremenu eliminisani svi članovi iz SDP, juče donio odluku o Pinjatićevoj smjeni.

Najčitanije