13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Na trajektu za Stari Grad preminuo poznati vinar Zlatan Plenković

Zlatann Plenković
Zlatann Plenković

Prva dojava Hitnoj pomoći bila je u četvrtak navečer u 21,12 sati, na brodu koji je netom isplovio iz Splita teško je pozlilo putniku. U trajektu se zatekla i medicinska ekipa na povratku na otok, no unatoč pokušajima reanimacije i vozilu Hitne u trajektnoj luci, nisu ga uspjeli spasiti.

Na trajektu Jadrolinije koji je u četvrtak u 20,30 sati krenuo iz Splita za Stari Grad na otoku Hvaru pozlilo je poznatom hrvatskom vinaru Zlatanu Plenkoviću, koji je unatoč naporima timova Hitne pomoći te činjenici da se trajekt odmah vratio prema Splitu, preminuo iste večeri.

Prva dojava je u splitski centar 112 stigla u 21,12 sati, koordinator za srednjedalmatinsko područje Ante Mrvica nazvao je službe i obavijestio ih kako se trajekt vraća prema Splitu. Ovu nam je informaciju povrdio sam Mrvica.

Na brodu je bila ekipa Hitne pomoći koja se vraćala na otok Hvar te su oni obavijestili Mrvicu da je u pitanju težak kardiološki slučaj…

Trajekt je u Splitu bio na obali već u 21,45 sati, vraćao se punom brzinom natrag prema luci polaska, a u međuvremenu je medicinski tim koji se zatekao na brodu pokušavao na sve načine pomoći nesretnom Plenkoviću.

Na gatu je čekalo sanitetno vozilo za prijevoz do splitske bolnice, no unatoč naporima liječnika nije mu bilo pomoći.

www.dalmacijanews.com

Najčitanije