14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani gase svjetla

Herceg - Novi - Photo Milan Dobrilović
Herceg – Novi – Photo Milan Dobrilović

Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Herceg Novi obavještava građane da će se Opština Herceg Novi uključiti u globalnu akciju „Sat za planetu Zemlju“ (Earth Hour), koja će obilježiti večeras,subota 19. marta.

U Herceg Novom će od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna i dekorativna rasvjeta u dijelu Njegoševe ulice – od Milašinovića mosta do centra grada, kao i na Kružnom toku u Meljinama i u Parku Nikole Đurkovića u centru grada. Na taj način naš grad biće dio svjetske kampanje u borbi protiv klimatskih promjena.

“Sat za planetu Zemlju” relizuje NVO Green Home, kao koordinator za Crnu Goru, u saradnji sa Svjetskim fondom za prirodu (WWF).

U proteklih deset godina akcija je od simboličnog gašenja svjetala u Sidneju prerasla u najveću svjetsku inicijativu. Samo u prošloj godini učestvovalo je preko dvije milijarde ljudi iz preko 7000 gradova 172 zemlje svijeta.

Pozivaju se građani, privrednici i ugostitelji da se priključe akciji simboličnim gašenjem svijetla u svojim domovima tj. poslovnim objektima i postanu dio globalne kampanje koja šalje snažnu poruku da treba nešto preduzeti  po pitanju ublažavanja posljedica klimatskih promena i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

 

Najčitanije