13 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – prijem za vaterpolo reprezentativce Crne Gore

Sa prijema
Sa prijema

Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, i potpredsjednik Dragan Janković primili su danas vaterpoliste i predstavnike stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebrnu medalju.

Evropsko srebro je za Herceg Novi i Crnu Goru zlato, poručila je predsjednica Opštine i  podsjetila da je prijem odložen za ovaj mjesec zbog obaveza reprezentativaca i rukovodstva Opštine.

-Nadam se da ćete se složiti sa mnom da je svako vrijeme pravo za lijepe želje, pohvale i dobre namjere. Želim da vam se zahvalim što ste na jedan divan, ponosan i najbolji način reprezenti Herceg Novog i naše države, i što taj duh pokazujete svugdje u svijetu. Kad kažemo vaterpolo, Herceg Novi je sinonim – kazala je Aćimović.

Predsjednik Skupštine Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore, Đuro Marić, zahvalio se Opštini Herceg Novi i istakao da je vaterpolo jedan od najboljih brendova naše države.

-Drago mi je da iz dana u dan šira javnost prihvata činjenjicu da od ovih momaka i onoga što oni rade mi ovog trenutka nemamo bolje. Vjerujem da ćemo imati dobru saradnju i u budućnosti. Ona je do sada bila korektna, a vjerujem da ima prostora i za napredak, jer vaterpolo je nacionalni sport, a Herceg Novi perjanica nacionalnog vaterpola – rekao je Marić.

Prijemu su prisustvovali reprezentativci Miloš Šćepanović, Aleksandar Ivović, Saša Mišić i Nikola Vukčević, pomoćni trener Ivica Sjekloća, fizioterapeut Dejan Mihajlović, kao i direktor Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić.

Goste su pozdravili i sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović, i glavni administrator Opštine, Dobrila Šakotić.

Svi igrači i članovi stručnog štaba iz Herceg Novog od Opštine su dobili novčanu nagradu od po 1.000 eura.

Najčitanije