11.5 C
Kotor

Slušaj online radio

56. Dan širuna u subotu, 7. oktobra u Budvi

Dani širuna

Dječijim i sportskim programima, nastupima solista, klapa i horova, uz besplatnu degustaciju ribe, vina i piva, u Budvi će se, u subotu 7. oktobra, održati 56. manifestacija “Dan širuna”, gradski događaj sa najdužom tradicijom, u organizaciji istoimenog kluba za sportski ribolov na moru, Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva.

Program će početi već u 16 sati nastupima predškolskih i školskih ustanova i gimnastičkog kluba “Budva”, a već u 17 sati će mještane i njihove goste koračnicama i marševima pozdraviti Gradska muzika Budve uz vesele “Feštađune”.

56. Feštu od ribe, vina i piva otvoriće Tihomir Fabris, predsjednik KSR “Širun”, nakon čega će uslijediti koncert Ženske vokalne grupe “Harmonija” i dječija pozorišna predstava “The Enormous Turnip Strikes Back” (Ogromna repa uzvraća udarac) “Adriatic” koledža na engleskom jeziku.

Prvi put će se budvanskoj publici predstaviti hor nastavnica Druge osnovne škole “Magdijas”, a u nastavku programa će nastupiti talentovana djeca budvanske Škole za osnovno muzičko obrazovanje i klapa “Jedinstvo” iz Bara. Izuzetno atraktivne sportske igre (vuča konopa i skidanje pršuta sa grede), planirane su oko 19 sati i 30 minuta.

Nakon 20 sati koncerte će održati poznata crnogorska pop pjevačica Monika Knezović i Gradski hor “Nikola Đurković” iz Kotora koji će se i ovoga puta publici predstaviti raznolikim muzičkim repertoarom.

Zvijezde večeri, čiji nastup je planiran oko 21 sat i 30 minuta je klapa “Cambi” iz Splita, spoj toplog mediteranskog pop zvuka i moćnih vokala koji oduševljavaju publiku svih senzibiliteta.

“Iz godine u godinu ističemo da je ovo manifestacija kojoj se Budvani i njihovi prijatelji vjerovatno najviše raduju i sa nestrpljenjem iščekuju”, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Budva i dodaju da će ovogodišnji “Dan širuna” ponovo na velikoj bini ispred Starog grada okupiti, prije svega, lokalne mlade kreativne snage koje će biti podržane od strane poznatih i renomiranih muzičkih imena.

“Vrijeme je da se i ove godine, u duhu Mediterana, uz dječije glasove i muziku sa našeg podneblja, uz ukusnu ribu i vino pozdravimo sa još jednim lijepim ljetom koje odlazi i najavimo još ljepšu jesen i zimu na moru” – kažu iz TO Budva.

Vrijedni ribari KSR “Širuni” poslužiće tog dana besplatno svim posjetiocima oko 1.500 kilograma ribe koja će se peći na 5 punktova ispod starogradskih zidina.

PROGRAM

16:00

Dječiji program:

Predškolska ustanova “Vini Pu”
Vrtić “Moj svijet”
Vrtić “Ljubica Jovanović Maše”
Vrtić “Ljubica Jovanović Maše”
O.Š. “Mirko Srzentić”, Petrovac
Defile Gradske muzike i Feštađuna i koncert Gradske muzike

Otvaranje: Tiho Fabris, predsjednik KSR “Širun“;

Koncert: ŽVG “Harmonija”

Pozorišna predstava “The Enormous Turnip Strikes Back” – Adriatic College

Koncert “Magdijas” – hor nastavnica II Osnovne škole, Budva
Kolažni program: Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Budva
Koncert: Klapa “Jedinstvo”, Bar
19:00

Sportske igre
Koncert: Monika Knezović
Koncert: Gradski hor “Nikola Đurković”, Kotor
21:30

Koncert: klapa “Cambi”, Split

Najčitanije