20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Multimedijalnim perfomansom završeni 17. Don Brankovi dani muzike i KotorArt

17. Don Brankovi dani muzike završeni su sinoć u Kotoru multimedijalnim perfomansom “Boka naša nasušna” nastupom aktivista NVO “Naša akcija“ i izložbom likovnih radova umjetnice Ane Nives Radović, mozaikom od mnoštva slika koje su na početku performansa nosile jednu poruku: „Waste“ a na kraju „Clean“.

Cijeli događaj nosio je ekološku poruku u skladu sa motom ovogodišnjeg festivala “Prst u more“.

„Ono zbog čega smo se okupili večeras je lokalna tema univerzalnih značenja i brige o našoj prelijepoj Boki i prirodi koja nas okružuje, 4. avgusta organizovali smo akciju čišćenja peraškog podmorja u saradnji sa NVO ,,Naša akcija”  i uz pomoć brojnih prijatelja.

Večerašnju temu započeli smo na samom otvaranju festival, premijerom djela ,,Pasija po Steli” Ramba Amadeusa koja je na karakterističan način dotakla temu problema kruzera i podmorja Boke Kotorske. Temu smo nastavili kroz program Climate Keys u saradnji sa Institutom za biologiju mora i roniačkim klubom ,,Svet ronjenja” sa kojim smo organizovai podvodnu izložbu ,, Živo more Crne Gore”, kazala je PR KotorArta  Sara Lakičević.

Prikazan je kratki film o čišćenju peraškog podmorja. Posjetici su bili u prilici vidjeti skulpture od recikliranog materijala, otpada iz mora, koje su nastale timskim radom, učenika Gimnazije Kotor (riba od plastičnih boca) i skulpture od plastičnog otpada, aktivista NVO Naša akcija, koja im je poslužila kao instrument, na kome je nastupio, perkusionista Darko Karličik.

Ovim programom Don Brankovih dana muzike završen je ovogodišnji program KotorArt na koje je održano više od 250 progarama na kojima je nastupilo preko hiljadu umjetnika.

Najčitanije