16.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Milatović: Uspostaviti direktne letove između Crne Gore i Rusije

Milatović: Uspostaviti direktne letove između Crne Gore i Rusije
Foto MEK

Direktni letovi između Crne Gore i Rusije trebalo bi što prije da se uspostave, kako bi posjetioci iz te zemlje mogli da dođu u što većem broju, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na Expo 2020 u Dubaiju.

On je u okviru posjete Dubaiju obišao svjetsku izložbu Expo 2020 i paviljone nekih od zemalja učesnica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u Paviljonu Rusije je razgovarao sa zamjenikom ministra za industriju i trgovinu, Aleksijem Gruzdevom, o povezanosti dvije zemlje, posebno u oblasti investicija i turizma, budući da su turisti sa tog emitivnog tržišta dominanti gosti u Crnoj Gori.

Tokom sastanka govoreno je o skorijem uspostavljanju direktnih letova između Rusije i Crne Gore, što bi za obje zemlje bilo veoma značajno.

„Paviljon Rusije, u kojem sam boravio, na simboličan način dočarava neprekidan protok ideja kao preduslov za progresivni razvoj. Ujedno, govori o značaju udruživanja umova kao inspiracije za budućnost kojoj težimo. Spoj su tradicije, inovacija i bogato iskustvo za svakog posjetioca, uz naučna dostignuća koja su impresivna“, rekao je Milatović.

Milatović se osvrnuo na uspjeh prethodne turističke sezone kada se turizam snažno oporavio i kazao da Vlada očekuje puni oporavak u predstojećoj sezoni.

On je naglasio značaj uspostavljanja direktnih letova između dvije zemlje.

“Uprkos pandemiji i ukidanju direktnih letova, ruski turisti su i prethodne sezone u značajnom broju posjetili Crnu Goru, što je najbolji pokazatelj da je naša država jedna od njihovih omiljenih destinacija u koju tradicionalno dolaze. Zato želimo da se direktni letovi što prije uspostave kako bi posjetioci iz Rusije mogli da dođu i u većem broju“, kazao je Milatović.

Gruzdev je saopštio da odlično poznaje prilike u Crnoj Gori i da se nada uspostavljanju direktnih letova što će obradovati i brojne Ruse koji su navikli da tokom ljeta borave u crnogorskoj destinaciji.

Najčitanije