21 C
Kotor

Slušaj online radio

“Krtoljska lista” – Naša lista za naš grad – “SLOŽNO SVI !“

Krtoli – Radovići – foto Boka News

Grupa birača “Krtoljska lista“, sa ponosom predstavlja svoju listu, koja će na predstojećim izborima u Tivtu nastupit pod sloganom “SLOŽNO SVI !“ .

Svjesni činjenice, da smo uvijek sa naših prostora, kroz istoriju imali ljude kao što su dr. Laza Kostić, heroj Joko Meštrović, svještenik Filip Kostić, na kojima nam cio svijet zavidi kao i najstariju školu u Krtolima iz davne 1776.godine, našu listu nije bilo teško sastaviti.

Naši kandidati za buduće odbornike, predstavljaju spoj mladosti i iskustva. To su mladi ljudi, sa već dokazanim rezultatima iza sebe, koji mogu da odgovre na izazove novog doba. Neopterećeni ranijim političkim angažovanjem, a usmjereni na stvaranje novih vrijednosti, predstavljaju garanciju za dinamičan razvoj primorske opštine, kakva je Opština Tivat.

Kao istinski lokalna lista, naš rad i zalaganje mogu samo da donesu dobrobit i prosperitet svim građanima Tivta.

Dokazani u svim sferama, dugi niz godina kao opozicija i skorašnje kao dio vlasti, rezultati nikad nisu izostali. Zato i sada smjerno i odgovorno možemo da predstavimo i buduće ciljeve koje želimo da postignemo na korist svih.

Pored 10 tačaka našeg programa i osnovnih principa, koje smo ranije već pokazali, konsolidacijom javnih finansija, otvorila se mogućnost za značajno ulaganje i unapređenje lokalne infrastrukture. Jedan od infrastrukturnih prioriteta mora biti i izgradnja zatvorenog bazena u opštini Tivat, kao jedinoj primorskoj opštini koja u sve prethodne godine nije uspjela da izgradi isti. Rješavanje kanalizacije u svim mjesnim zajednicama i izgradnja osnovnih saobraćajnica. Povećanje broja parking mjesta izgradnjom javnih garaža, uređenje sistema javnog prevoza. To su samo neki od zacrtanih projekata.

Izbalansirana poreska politika, kroz izmjenu odluke o porezima na nepokretnost, izvršit će se umanjenje određenih poreskih kategorija. Takođe uz konsultacije sa privrednim savjetom i lokalnim privrednicima, izvršit će se i korekcija odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Podrška mladima i biznisu, sve u cilju podrške za realizaciju sopstvenih biznis ideja i kreiranju kvalitetnog zaposlenja.

Još jedno jako važno pitanje, na koje se treba odnositi sa posebnom pažnjom, biće i izrada planskih dokumenata. Kako onih koje su u ingerenciji opštine Tivat, tako i svih onih planskih dokumenata koji se izrađuju na nivou ministarstva.

Svjedoci smo da u ranijem periodu, planska dokumenta su obično bila na korist velikom kapitalu, a na štetu lokalnog stanovništva. Ovom trendu, mora doći kraj.

Finansiranje nevladinog sektora, sa posebnim akcentom na tzv.dječije NVO, sportskih organizacija kao i manifestacija, biće sprovedeno po ravnopravnijim kriterijumima.

Ovo je samo dio programa koji je pripremila Групa бирача “КРТОЉСКА ЛИСТА“.

Zalaganje i pravac djelovanja Групe бирача “КРТОЉСКА ЛИСТА“, samostalno ili u saradnji sa drugim političkim subjektima u radu lokalne uprave, uvijek i isključivo će biti bazirano na navedenim principima. Da rezultati neće izostati, i da će biti na korist svih, ukazuje i činjenica da ćemo uvijek raditi uz slogan „SLOŽNO SVI!“

Kandidati Групe бирача “КРТОЉСКА ЛИСТА“ za mjesto odbornika u Skupštini opštine Tivat su:

  1. Jovan Brinić – inženjer menadžmenta, Sekretar za finansije u opštini Tivat
  2. Ilko Klakor – selektor reprezentacije CG u jedrenju
  3. Dijana Đinović – sci pravnih nauka
  4. Marko Mikijeljević – pomorskih nauka
  5. Pavle Kostić – sportista – džudista
  6. Nikola Đurđenović – inženjer pomorstva
  7. Tanja Peričić – pravnica
  8. Bojan Frank – brodomašinski tehničar
  9. Miloš Tripinović – menadžer u pomorstvu
  10. Kristina Malinić – u hotelijerstvu
  11. Marko Rautović – pomorac
  12. Petar Dubravčević – menadžer za bezbjednost marina i jahti
  13. Srđan Ivošević – elektrotehničar elektronike
  14. Nikola Petrović – ugostiteljski radnik
  15. Marta Čepić – medicinska sestra
  16. Mirko Kostić – inženjer pomorstva
  17. Milica Katić – student prava
  18. Vlado Terić – student pomorskog fakulteta
  19. Marko Terić –student pomorskog fakulteta
  20. Jelena Starčević – ekonomista
  21. Stefan Starčević – inženjer brodomašinstva
  22. Igor Kordić jmbg – automehaničar
  23. Luka Tomović – sportista – košarkaš
  24. Milica Đinović – student menadžmenta
  25. Sanja Đurišić – daktilograf
  26. Andrea Iker – socijalni radnik
  27. Aleksandar Dubravčević – košarkaški trener
  28. Davor Đerasimović – vatrogasac
  29. Vesna Potpara – trgovac
  30. Radivoje Danilović – spec.kriminalistike
  31. Ljubo Perović – preduzetnik
  32. Alen Jokić – preduzetnik

Najčitanije