19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Osjeti i kaži- radionica za mlade

Osjeti i kaži- radionica za mlade
Učesnici radionice – foto Omladinski klub

Pouke adolescentima kako da izraze emocije i na koji način da prepoznaju razliku između asertivnog, pasivnog i agresivnog načina komuniciranja

Psihoedukativni trening “Osjeti, pa kaži”, koji je u Omladinskom klubu Kotor održan 26. avgusta, okupio je grupu mladih koji su imali priliku da, uz instrukcije Ane Simonović, doktorantkinje studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, osvjijeste svoje emotivne i komunikacione obrasce, te da nauče nešto više o posljedicama ovakvih obrazaca i o njihovim funkcionalnim alternativama.

Četvoročasovni trening u organizaciji Gradske biblioteke i čitaonice pri JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković” Kotor, u saradnji s Omladinskim klubom Kotor sastojao se iz dvije povezane radionice.

-Prva radionica adresira izražavanje osjećanja i pomaže mladima u prepoznavanju poteškoća sa emocionalnom ekspresijom. Ova radionica je, takođe, korisna u razumijevanju nastanka navedenih poteškoća i instruiše mlade o načinima njihovog prevladavanja.

Druga radionica u svoj fokus stavlja podučavanje polaznika o razlikama između asertivnog, pasivnog i agresivnog načina komuniciranja i kroz praktične primjere daje okvir za implementiranje efikasnije i adekvatnije komunikacije u svakodnevnim odnosima, saopštili sui z Omladinskog kluba Kotor.

MA Anja Simonović je asistentkinja na Departmanu za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije, kao i doktorand studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gdje je završila i master studije kliničke psihologije. Pored akademske karijere, svoj doprinos mentalnom zdravlju mladih pruža i na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu i u Centru za mlade “CEZAM”, gdje radi savjetodavno sa adolescentima, ali i u okviru privatne psihoterapijske prakse, kroz rad sa djecom i mladima i njihovim porodicama, u svojstvu sistemskog porodičnog psihoterapeuta. Član je različitih strukovnih udruženja, aktivna je autorka naučnih radova i organizatorka i učesnica mnogobrojnih konferencija, kongresa i skupova iz svoje naučne oblasti.

/M.D.P./
Foto: Omladinski klub

Najčitanije