19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Velikim koncertom Jorgosa Dalarasa u Herceg Novom završen 18. GASF

Velikim koncertom Jorgosa Dalarasa u Herceg Novom završen 18. GASF
Koncert Dalarasa

Međunarodno proslavljeni grčki pjevač i gitarista Jorgos Dalaras održao je sinoć veliki koncert u Domu kulture u Bijeloj, čime je završen 18. Guitar Art Summer Fest. Kao jedan od najvećih pjevača tradicionalne rebetiko muzike u Herceg Novom je izveo brojne bezvremene hitove iz karijere duge više od 40 godina. Dvočasovni koncert završen je dvostrukim bisom i stojećim ovacijama publike.

Prije koncerta prisutnima se obratio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

“Herceg Novi i večeras pokazuje da je istinski dom kulture. Potvrđuje i da je jedan od dijelova svjetske scene jer smo u prethodnom period ugostili značajna imena. Za neke od njih, koncert u Herceg Novom je bio i prvo gostovanje u Crnoj Gori, što nam je zadovoljstvo jer naš grad jeste perjanica kulture i manifestacija od značaja za državu i region. Prvi put u Herceg Novom i Crnoj Gori je i veliki grčki umjetnik Jorgos Dalaras, najveće i najpoznatije svjetsko ime koje nastupa u okviru Guitar art summer festivala”, poručio je on.

Katić je naglasio da Herceg Novi tokom cijele godine živi kulturu – od filmskog festivala, Praznika mimoze i likovnih izložbi, do književnih večeri i muzičkih događaja.

“Jedan od vrhunaca naše kulturne ponude i jedan od mnogih događaja koji naš grad čine jedinstvenim je upravo Guitar art summer fest. U to ime, a po tradiciji dugoj 18 godina, podrška Opštine Herceg Novi biće snažna i sigurna kao i do sada”, kazao je on.

Sam Dalaras je pred koncert izrazio veliko zadovoljstvo što prvi put nastupa u Crnoj Gori.

Koncert Dalarasa

“Veoma sam srećan što sam ovdje, ovo mjesto je fantastično. Veoma smo zahvalni gospodinu Bošku Radojkoviću na pozivu, znam da on jako voli muziku, a posebno gitaru. Šaljem veliki zagrljaj svima koji dolaze na koncert,” poručio je Dalaras.

Čuvenog grčkog pjevača je na prvom crnogorskom koncertu pratio ansambl od 16 najboljih grčkih muzičara među kojima su poznati pjevači Aleksandros  Tzouganakis i Aspasia Stratigou.

“Veona sam srećna što sam ovdje, ovo mi prvi put da sam u Crnoj Gori. Ovo je sjajna zemlja,” kazala je Stratigou.

Ovom prilikom je ukazala i na posebnu konekciju koju ima sa Dalarasom.

 “Već 16 godina nastupam sa Jorgosom, bila sam veoma mlada kad sam ga upoznala. Dalaras može da ponudi veliko znanje mladim pjevačima. Uvijek ću se sjećati njegovih prvih lekcija i uvijek ću na umu imati njegove savjete i ljubav koju gaji prema meni,” navela je Stratigou.

Generalni pokrovitelji festivala “Guitar art summer festivala” bili su Opština Herceg Novi, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi.

Najčitanije