20 C
Kotor

Slušaj online radio

Caritas Kotorske Biskupije: “Edvin” zajednička akcija prikupljanja pomoći za ugrožene građane BiH

Caritas Kotorske Biskupije: “Edvin” zajednička akcija prikupljanja pomoći za ugrožene građane BiH
Jablanica – foto čitalac Boka News-a

Zbog prirodne katastrofe koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, sa žaljenjem koje svi osjećamo, NVO „Caritas Kotorske Biskupije“, DVD „Tivat“, NVO „Naša Akcija“ i volonterski centar Herceg Novi pokrenuli su zajedničku akciju prikupljanja pomoći za ugrožene stanovnike i organizovaće konvoj koji će nositi ime “Edvin“, u čast mladiću koji je nastradao nakon što je sa svojim ocem spasio desetoro ljudi iz bujice, saopštio je direktor „Caritas-a Kotorske Biskupije“ don Željko Pasković.

Molimo vas da od namjernica donirate isključivo: vodu, konzerviranu hranu, meso koje NIJE svinjskoga porijekla, higijenu i deke (ćebad). Garderoba za sada nije potrebna, jer se nalazi u većim količinama u skladištima i distribuira se ugroženim osobama.

Poseban značaj stavljamo na to da meso i mesne prerađevine budu isključivo NEsvinjskoga porijekla, kako bi ispoštovali ugrožene stanovnike islamske vjeroispovjesti.

Adrese sabirnih centara i termini u kojima možete dostaviti donacije su:

Caritas

NVU “Caritas Kotorske Biskupije“: Samostanski kompleks Sv. Nikola, Prčanj bb, Kotor (ned/pon: 08-20h, uto: 08-12h)

NVO „Naša Akcija“ Kotor: Kafe „Bahus“ (preko puta KBC „Kotor“) (ned-uto: 08-20h)

Volonterski Centar Herceg Novi: Ul. Mića Vavića 1, Topla, Herceg Novi (pon-uto: 14h-20h)

DVD „Tivat“, Omladinski tim Tivat: Jedriličarski klub „Delfin“, šetalište Seljanovo, Tivat  (ned-uto: 09-20h)

Ovim putem izražavamo zahvalnost za podršku kafe „Bahus“ iz Kotora i Jedriličarskom klubu „Delfin“ iz Tivta, koji su ustupili svoje prostorije za ove potrebe.

Apelujemo na sve ljude da pruže podršku i pomognu svojim donacijama, poručio je direktor „Caritas-a Kotorske Biskupije“ don Željko Pasković.

Najčitanije