18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog rekonstruiše trotoare na više lokacija u gradu

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog rekonstruiše trotoare na više lokacija u gradu
Rekonstrukcija trotoara u HN

Počela rekonstrukcija trotoara u ulici Sava llića u Igalu



U okviru ovog projekta biće uređena pješačka komunikacija u dužini od 250 metara, od raskrsnice ulice Sava Ilića sa Norveškom, odnosno od Mjesne zajednice Igalo, pa do raskrsnice sa ulicom Pete crnogorske, odnosno do poslovnog centra „Mimoza“.

Riječ je o radovima koji su ugovoreni kao dio tendera vrijednog preko pola miliona eura koji finansira Opština Herceg Novi, a kojim je obuhvaćeno uređenje trotoara na nekoliko lokacija na području grada.

„Počeli smo od Bijele gdje je urađen trotoar u dužini 120 metara, sad smo prešli u ulicu Sava Ilića. U Igalu ćemo ostati dok ne završimo ovaj, trotoar u Pete crnogorske i u dijelu Norveške ulice, kao i trotoar od Titove vile do hotela „Palmon bay“. Čim završe Igalo firma koja je dobila tender seli se na Toplu gdje će raditi dva kraka trotoara, pa onda idemo redom Zelenika, Kumbor, Bijela“, objašnjava Nikola Samardžić iz Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Rekonstrukcija trotoara u HN

Kako dodaje, izvjesno je da će na dinamiku radova uticati vremenski uslovi u narednom periodu, ali očekuju da kompletan posao ugovoren ovim tenderom bude na kvalitetan način završen do proljeća.

Radove na uređenju trotoara ukupne vrijednosti oko 530.000 eura obavlja kompanija „BK Vajs“ koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu, a podrazumijevaju sanaciju i izgradnju na više dionica širom grada: na pomenutim lokacijama u Igalu, zatim u Bijeloj – od „Lidera“ do knjižare i kod „Koninga“, na Toploj – od garni hotela „Krušo“ do raskrsnice u ulici Mića Vavića i od Doma zdravlja do marketa „Voli“, u Meljinama – na potezu od „Pošte“ do pješačkog tunela Lalovina, u Zelenici – od pasarele do „Verdija“ i od OŠ „Ilija Kišić“ do „Primata“, kao i na dijelu duž magistrale u Đenovićima.

Najčitanije