23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenici iz Kotora i Tivta vratili se sa ekskurzije iz Kragujevca gdje su doživjeli neprijatnost od navijačke grupe

Učenici iz Kotora i Tivta vratili se sa ekskurzije iz Kragujevca gdje su doživjeli neprijatnost od navijačke grupe
Prčanj OŠ Ivo Visin

Učenici osnovnih škola “Ivo Visin“ iz Prčanja, “Branko Brinić“ iz Radovića i “Nikola Đurković“ iz Radanovića, koji su boravili na polumaturskoj eksurziji u Kragujevcu i tamo u četvrtak doživjeli neprijatnost od tamošnje navijačke grupe FK Radnički „Crveni đavoli“, stigli su sinoć oko 20 časova u Radanoviće.

Oko petnaestak navijača, koji sebe nazivaju “Crveni đavoli“, napalo je u četvrtak veče šestoricu dječaka koji su nosili dukserice sa natpisom ,,Delije“, što očito nije bilo po volji navijačima tima iz Kragujevca.

„Crveni đavoli“ su ih opkolili, agresivno vikali na njih i zahtijevali da skinu dukserice sa natpisom „Delije“, što su ovi i učinili. Nakon što su oduzeli dukserice, maloljetni huligani su se razbježali, ali su ubrzo uhapšeni.

Direktorica Osnovne škole ,,Ivo Visin“ iz Prčanja Petra Ćetković kazala je sinoć Pobjedi da se sve dobro završilo, nije bilo tuče, nijedno dijete nije povrijeđeno, te da je policija Kragujevca pravovremeno i profesionalno odreagovala.

– Važno je reći da našu djecu niko nije tukao, da nijesu povrijeđena, jer sam pročitala da su neki mediji objavili da je neko povrijeđen, što nije tačno. Nakon što smo završili proceduru u Sudu za prekršaje gdje su učenici morali nakon incidenta dati izjavu na okolnosti ovog događaja,vratili smo se u pratnji obezbjeđenja u hotel – kazala je ona.

Uprava FK Radnički iz Kragujevca na čelu sa direktorom kluba posjetila je učenike da bi im pružili podršku nakon neprijatnosti koju su doživjeli.

U znak pažnje, djeci su uručeni i prigodni pokloni, kojima su đaci bili oduševljeni.

– Dobili smo od svih brojna izvinjenja i izraze žaljenja zbog incidenta – kazala je Ćetković.

Ona objašnjava da grupa „Crveni đavoli“ predstavlja veliki problem grada Kragujevca i da su maltene pod stalnom prismotrom tamošnje policije, te da se ovakve stvari dešavaju stalno bez razlike o kome se radi.

– To je generalno problem grada. Iz kluba su izrazili veliko žaljenje zbog incidenta i objasnili nam da to nije prava navijačka grupa, nijesu zaštitno lice kluba, naprotiv – da kaljaju obraz klubu. Oni se ne ponašaju kao navijači, već djeluju kao agresivci i huligani. Jednostavno imaju taj neki fetiš da skidaju majice sa drugim obilježjima, pa makar to bilo malo dijete ili odrastao čovjek – ispričala je Ćetković.

Kaže da se sve desilo u četvrtak nakon 17 sati, kada je ova grupa učenika sa njom i koleginicom bila u šetnji i obilasku tržnog centra.

– Očigledno da su nas pratili zbog dukseva koje su nosili naši učenici. Odjednom su se tu stvorili, opkolili ih, počeli da viču, ja sam odreagovala, čak sam od jednog tražila i molila da vrati dukserice da mi djeca ne idu gola, na što mi je on odbrusio – gubite se odavde. Potom su se razbježali, a jako brzo je stigla i policajci u civilu koji su ih očigledno cijelo vrijeme pratili i držali na oku. Sve je trajalo oko pola sata – ispričala je Ćetković.

Na pitanje Pobjede zašto su učenici nosili dukseve sa obilježjima i da li su svi bili tako obučeni ili samo njih nekolicina, Ćetković kaže da je učenicima sugerisano da ne bi trebalo da nose dukserice sa takvim obilježjima, jer po zakonu nijesu dozvoljena bilo kakva obilježja u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

– To smo im sto puta ponovili, ali eto to su djeca, vole to, eksurzija je, obukli su te dukseve. Bitno je da se sve dobro završilo – zaključila je ona.

Policija u Kragujevcu privela je petoricu mladića zbog zlostavljanja grupe učenika iz Crne Gore koji su u tom gradu boravili tokom ekskurzije.

Iz tamošnje policije je saopšteno da su u četvrtak u centru Kragujevca gurali šestoricu učenika iz Crne Gore i tražili im da skinu majice s obilježjima jednog fudbalskog kluba iz Srbije.

Policajci su spriječili veći incident, navodi se u saopštenju policije.

Privedena su trojica 17-godišnjaka, jedan 16-godišnjak i jedan 14-godišnjak, osumnjičeni za prekršaj – nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje. O tome je obaviješteno tužilaštvo, a petorica osumnjičenih su u skraćenom postupku privedena sudiji za prekršaje. Saopšteno je da je policija učenicima i nastavnicima iz Crne Gore obezbijedila dalji nesmetani boravak u Kragujevcu.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije