
Malo ko ne voli roštilj. No, to što možda nije sezona boravka na otvorenom, odnosno roštiljanja ne mora značiti da morate biti zakinuti za taj ukusni obrok.
Meni su u cijeloj toj priči najomiljeniji ražnjići i to oni s piletinom i povrćem.
Pa, kako vikendom imam vremena za ovakve pothvate, tačnije rezuckanje i onda nabadanje na štapiće, odlučila sam neki dan tako pripremiti za ručak pileće ražnjiće s povrćem iz pećnice.
Zapravo je sve vrlo jednostavno, i ono najvažnije, prefino.
Sastojci:
- 500 g pileća prsa
- 5-6 gljiva
- crvena paprika
- 1-2 crvena luka
- 2 tikvice
- 10 kom cherry rajčica
- 2 žlice BBQ umaka bez kalorija
- himalajska sol, papar, peršin
- ražnjić/drveni štapići
Postupak:
- Izrežite povrće na komadiće, posolite i popaprite.
- Izrežite pileća prsa na komadiće, dodajte BBQ umak bez kalorija i pomiješajte.
- Poredajte povrće i piletinu na štapiće proizvoljno.
- Rasporedite na limu za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Stavite ražnjiće u pećnicu zagrijanu do 180°C, pecite ih oko 15-20 minuta.
- Nakon pečenja, možete ih posuti i s nasjeckanim peršinom.
Poslužite ražnjiće uz sezonsku salatu.