24 C
Kotor

Slušaj online radio

U petak akcija „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“

Herceg - Novi
Herceg – Novi

„Očistimo Herceg Novi za jedan dan“ je ekološka akcija koju će u petak, 27. maja, zajedničkim snagama realizovati Opština Herceg Novi, javna preduzeća, mjesne zajednice, škole, nevladine organizacije i udruženja, privrednici koji rade u našem gradu i mnogobrojni građani.

Svi zainteresovani su pozvani da u petak od 9 sati dođu na jednu od četiri lokacije i pridruže se brojnim učesnicima, u akciji čiji je cilj podizanje svijesti građana o ekološkim problemima zajednice u kojoj žive. Očekuje se učešće oko 400 do 500 ljudi.

Za čišćenje su odabrane sledeće lokacije:

Igalo – blatna plaža

Kameno – pješačka staza ka Tajnom brdu

Baošići

Bijela – istočna kapija Brodogradilišta i Bijelska vala

Na pomenutim lokacijama biće organizovani prijemni pultovi, na kojima će učesnici biti evidentirati učesnike i biće im podijeljene kese i rukavice. Takođe, obezbijeđena je voda i sendviči. Planirano je da se na kraju akcije, između 12 i 13 časova, učesnici okupe u Igalu ispod Titove vile, gdje će se družiti uz prigodno posluženje.

Značajno učešće imaće nevladine organizacije, osnovne i srednja škola, Dnevni centar, privrednici, zaposleni u lokalnoj upravi, Čistoća DOO, Komunalno-stambeno DOO, Vodovod i kanalizacija DOO, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Turistička organizacija Herceg Novi i mjesne zajednice Bijela, Baošići, Kameno i Kumbor.

„Očistimo Herceg Novi za jedan dan“ je dio velike zajedničke akcije „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“ i međunarodne akcije „Let’s do World“. Nosilac „Let’s do it“pokreta i inicijative u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Svi Novljani i prijatelji našeg grada pozvani su da se pridruže, u skladu sa svojim mogućnostima, i pomognu da pokažemo kako zajednički, uz druženje, možemo dati mali doprinos, a postići značajne rezultate.

Najčitanije