16 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Trajekt star da bi se zvao “21.maj”

Trajekt Prižna

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je prokomentarisao imenovanje trajekta “Prizna” koji je prije nekoliko dana iz Hrvatske stigao u Crnu Goru i usidrio se na luci “Zelenika”.

On smatra da je trajekt “star” da bi se nazvao “21. maj”, te da je naziv “30. avgust” datum koji simboliše nešto sasvim drugo.

– Smatram da 21. maj treba da se nazove neki aerodrom ili neki veliki objekat i institucija. 30. avgust simboliše nešto sasvim drugo. Završene su sve formalne procedure oko trajekta i registracije – kazao je Abazović.

Kada je riječ o pristaništu, rekao je da se radi o malo većem trajektu i da ne poznaje nikog ko je razočaran trajektom. Podsjećamo, „Prizna“ ne može da pristane u Lepetanima i Kamenarima, jer joj je rampa osam metara, pola metra šira od trajektnog usjeka na obali.

-Ja ne znam da je neko razočaran. Završile su se formalne procedure vezano za registraciju, dobio sam snimke da se izvode neki radovi, kada je riječ o pristaništu ovo je malo veći trajekt, vjerovatno će i drugi biti malo veći. Kakav je problem danas da se reguliše pristup. Svi radovi mogu da se izvedu, ne treba oko toga trošiti riječi. Najvažnije je da se uspostavi trajektna linija – kazao je.

Najčitanije