30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan ugovor o izgradnji pasarele u Zelenici

Vizuelizacijapasarela Zelenika

Opština Herceg Novi potpisala je ugovor o izgradnji nadzemne pasarele na Jadranskoj magistrali u Zelenici, što je investicija ukupne vrijednosti 196.291,73 eura.

Izvođač radova je kompanija „Inženjer Gogić“, koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu, a rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Nakon izgradnje pasarele u Bijeloj, ovo je drugi projekt koji je lokalna uprava inicirala sa ciljem da unaprijedi bezbjednost i rastereti saobraćaj na magistrali. Pozicija u Zelenici izabrana je zato što se je pješački prelaz na ovoj poziciji nepregledan, dolazi do čestih zastoja u saobraćaju, kao i zbog činjenice da na ovoj lokaciji nema neriješenih imovinskih pitanja. Pasarela će biti izgrađena po glavnom projektu koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Izvođač se ugovorom, između ostalog, obevezao da, u roku od sedam dana od danas stupanja na snagu ugovora, uradi i dostavi detaljan dimanički plan izvođenja radova, kao i da omogući bezbjedno odvijanje saobraćaja tokom trajanja radova. Garantni rok je 36 mjeseci od dana završene primopredaje radova.

Najčitanije