16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„About Polska”

Rimski mozaici

Turistička organizacija opštine Kotor i Ambasada Republike Poljske u Podgorici organizuju izložbu fotografija „About Polska” – „O Poljskoj”, a svečano otvaranje biće u subotu, 21. jula u 12 sati na lokalitetu “Rimski mozaici” u Risnu.

Izložba „About Polska” / „O Poljskoj” predstavlja savremenu Poljsku – njene dinamične gradove, nevjerovatnu floru i faunu, razne mogućnosti za rekreaciju, spektakularnu arhitekturu, uzbudljive ljude, opšte poznatu i onu profilisanu kulturu, značajan doprinos svjetskoj nauci i pop kulturi. Na izložbenim panoima posjetioci će vidjeti sliku Poljske koju vjerovatno još uvijek ne poznaju. Poljska je primjer uspješne političke, ekonomske i društvene transformacije. Njen efekat je dinamičnost i snaga koje Poljacima ne nedostaju.

Izložba je rezultat saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova i entuzijasta Poljske, kao i poznatih fotografa i grafičara. Njen cilj je da promoviše Poljsku u najudaljenijim mjestima svijeta i podstakne najširu grupu stranih posjetilaca da obiđu Poljsku i upoznaju njene čari.

Najčitanije