28 C
Kotor

Slušaj online radio

Advent Zagreb od 2. decembra do 7. januara s bogatim programom

Advet Zagreb press

Manifestacija Advent Zagreb od 2. decembra 2023. do 7. januara 2024. ponudit će najbogatiji program do sada s više od sto koncerata i raznih drugih događanja te se očekuje i dobra turistička posjećenost iz Hrvatske i svijeta, rečeno je u petak na konferenciji za medije.

“Osmislili smo program s puno više partnera nego ranije. Sve više ljudi uključeno je u organizaciju, oko 2500, u čemu veliku podršku i suradnju daje i Grad Zagreb, Zagrebački holding, ZET i druge gradske službe, kao i dizajneri, ugostitelji, hoteli, kulturne institucije i drugi sa željom da sve bude čarolija i na Advent privuče što više posjetitelja i građana”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld.

Ove godine bit će i tzv. zagrijavanje za Advent, tj. vrijeme za pripemu lokacija, kučica i ostalog, od 29. novembra do 2. decembra, kada sve službeno i počinje paljenjem prve adventske svijeća na Manduševcu i rasvjete na Zrinjevcu i po gradu.

Binenefeld je najavila uz već poznate, ”stare”, i nekoliko novih lokacija tijekom Adventa Zagreb, posebice na Mažuranićevom (Plesnjaci, bal) i Svačićevom trgu, u Masarykovoj ulici, u Parku Ribnjak, i druge, kao i da neće biti lokacija na gornjem gradu zbog radova na obnovi, nego se programi ”spuštaju” u donji grad, na Trg bana Jelačića i druge lokacije. No, na gornjem gradu u kulturnim ustanovama bit će, najavila je, vrhunski koncerti, izložbe i slično.

Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu će biti i ove godine, kao i program na Zrinjevcu, gdje je, naglasila je Bienenfeld, sve i počelo prije 12 godina, a program će biti i u Tunelu Grič, ispred i unutar HNK, dok se na Strossmayerov trg vraća Fuliranje, kao i Advent u mnoge muzeje i kazališta.

U sve se prigodnim programima i suradnjom u adventskoj utrci Advent Run uključuju i zagrebački hoteli, a zanimljivost su ove godine i specijalni punktovi za djecu i obitelji, kao i kućne ljubimce i njihove vlasnike.

“Promociju i kampanju za Advent radimo po svim kanalima na 23 tržišta svijeta, u čemu surađujemo i sa Croatia i Turkish Airlinesom u zrakoplovima, kao sa HŽ Putničkim prijevozom s popustima za karte za vlak, i vjerujemo u dobar odaziva publike iz cijelog svijeta, kako je bilo i do sada”, kazala je direktorica TZGZ-a.

Direktor kreativnog studija Brigade Damjan Geber naglasio je pak da će na ovom Adventu biti i nekoliko lokacija za predah i opuštanje bez konzumerizma tj kućica s hranom i pićem, a na kojima će se moći i plesati, ili fotografirati uz glazbu, poput Bala na Mažurancu i drugo.

Njemu, TZGZ-u i svima drugima u organizaciji zahvalio je na predanosti i trudu zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, naglašavajući i da je Advent veliki logistički poduhvat jer traje pet tjedana tijekom kojih u gradu ima puno posla i sve treba dobro posložiti.

“Za one koje to zanima, a znamo da ih ima, od najma kućica na lokacijama Adventa, za što je i natječaj bio ranije nego prijašnjih godina i po novim uvjetima, Grad će uprihoditi oko 480 tisuća eura, što je četiri puta više nego je bilo 2019. upravo zbog drugačijih natječaja, a svi ti prihodi opet idu u Advent, za ukrašavanje grada, programe i slično”, kazao je Tomašević.

Otkrio je da će u novogodišnjoj noći u Zagrebu građane i turiste zabaviti grupa Let3 sa Zagrebačkom filharmonijom te da su imali sreće što su ih ‘bukirali’ još u veljači, s obzirom da su nakon Eurosonga jako traženi za Novu godinu praktički iz cijelog svijeta.

U sklopu Adventa svake subote na zagrebačkom Cvjetnom trgu bit će i koncerti pjevača iz programa HTV-a, a na dva koncerta će nastupiti i australski zborovi sa stotinu djece, dok će na Badnjak koncert imati osam domaćih zborova, Lado i drugi.

“Pozivamo sve u Zagreb, iz Hrvatske i svijeta da dođu na Advent Zagreb, vjerujte nećete zažaliti. A iako smo imali natječaje i za lokacije u zagrebačkim kvartovima nije bilo interesa, ali ćemo to istražiti i nadam se iduće godine imati programe i po kvartovima”, zaključio je Tomašević.

Izvor:Hina

Najčitanije