23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Adžić: Izgradnja vatrogasnog doma i policijske stanice u Tivtu od izuzetne važnosti

Filip Adžić u Tivtu – foto CG News

Opština Tivat i Ministarstvo unutrašnjih poslova potpisali su danas memorandum o zajedničkoj izgradnji vatrogasnog doma i policijske stanice u Tivtu.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić  kazao je da mu je zadovoljstvo što je u Tivtu te što je potpisan ovaj memorandum koji treba da doprinese bezbjednosti građana Tivta ali i poboljša uslove rada službenika koji u ovakvoj turističkoj destinaciji treba da daju dodatan  napor.

“Bez bezbjednosti destinacije, nema dobre turističke ponude i ovo je simbioza koja mora postojati. Zaista smo zadovoljni što imamo ovako dobru saradnju sa Opštinom Tivat i što zajednički dajemo napore da i Tivat, ali i kompletnu Crnu Goru prezentujemo na pravi način“, kazao je Adžić.

Filip Adžić u Tivtu – foto CG News

On je istakao  da vjeruje da će i druge opštine, naročito one koje imaju finansijsku stabilnost, prepoznati ovaj projekat i učiniti nešto slično kako bi zajednički radili i podizali bezbjednost građana, ali i obogaćivali našu turističku ponudu.

“Opština Tivat je ustupila dio lokacije gdje se i sada nalazi Odjeljenje bezbjednosti Tivat. To je pozicija koja pruža izuzetnu efikasnosti i zaista je dobra za pokrivenost kompletne teritorije opštine. Zadovoljni smo onim što je predviđeno memorandumom, većina tih stvari ili gotovo sve radiće Opština Tivat“, rekao je Adžić.

Potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić istakao je da je naredni korak određivanje programskog zadatka dodavši da je Opština preuzela obavezu raspisivanja konkursnog rješenja.

“Tako je po Zakonu o planiranju prostora i izgradnje objekata, nakon čega se ide sa  idejnim rješenjem posle čega slijedi izrada glavnog projekta, angažuje se revizija i kreće se konačno u izgradnju. U fazi programskog zadatka i izrade idejnog rješenja ćemo vidjeti potrebne kapacitete, što za Upravu policije, što Službe zaštite, imaćemo detaljnije procjene“, Rekao je Brinić.

Filip Adžić u Tivtu – foto CG News

On je istakao da će lokalna uptrava učiniti sve da se sa realizacijom projekta počne u najkraćem mogućem roku.

„Svi naši rokovi su da bude što prije. To su rokovi koji su čekali dugo vremena. Ovo su, kao što sam rekao, pretpostavke da to može da se desi i svi ćemo sigurno dodatni napor da uložimo da bi to bilo što prije. Tivat je grad sa stranim investicijama sa posjetom stranih turista i moramo imati  reprezentativne službe, kao što su vatrogasni dom i policijska stanica, koje su u pojedinim gradovima I turistička atrakcija“, naglasio je Brinić.

Tivat je specifična sredina jer je sa stranim investicijama dobio nešto novo, ali Tivat kuburi sa prostorom, kazao je potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković.

„Ustupanje bilo kakve lokacije sa naše strane jeste jedan veliki kompromis i ja se zaista nadam da će Vlada to umjeti da prepozna. Ja sam rekao i na ovome sastanku da Tivat kuburi sa osnovnom školom, sa mnogim stvarima koje su za nas prioritetne. Ali isto tako smo svjesni da sa dolaskom Porto Montenegra i Luštice Tivat dobija neke nove dimenzije, da je od mirnog porodičnog grada danas i Tivat izložen, pored svih tih pozitivnih benefita koje ima, i tim negativnim uticajima zbog čega je neophodno unaprijediti uslove rada ovih službi”, rekao je Petković.

Izvor:CG News

Najčitanije