22.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Montenegro pravi strategiju za razvoj nacionalne avio-kompanije za narednih 10 godina

Air Montenegro – foto

Novi generalni direktor Air Montenegro, Mark Anžur, koji je ranije upravljao avioprevoznicima kao što su Adria Airvais i Stobart Air, rekao je da će aviokompanija uskoro početi sa izradom desetogodišnje strategije razvoja i da planira da poveća svoju mrežu ruta i flotu, kao i da postane član IATA.

U razgovoru za list Vijesti, Anžur je rekao:

– Nakon detaljne analize tržišta, dodatnih informacija o trenutnoj organizaciono-tehničkoj strukturi, radnoj snazi i drugim resursima, počećemo rad na dugoročnoj strategiji razvoja kompanije za predstojeći desetogodišnji period. Strategija će, između ostalog, uključivati i takozvane “samostalne” operacije, sa ciljem zauzimanja važne pozicije na tržištu, postizanja dobrih finansijskih pokazatelja, profitabilnosti i komercijalne održivosti”.

U 2022. godini, Air Montenegro je bila druga najveća avio-kompanija u Crnoj Gori, koja je prevezla 359.383 putnika, u odnosu na 388.329 putnika, koliko je prevezla Air Serbia.

Komentarišući razvoj mreže avio-prevoznika, Anžue je rekao:

– Pratićemo nacionalne interese u povezivanju Crne Gore sa što više destinacija, koje su od značaja za državu, turističku privredu i cjelokupnu privredu, strateške partnere, građane Crna Gora i naravno naših klijenata.

Dodao je da zbog nedovoljne potražnje tokom zimske sezone, za sada nije izvodljivo pokretati nove rute u ovo doba godine.

– Međutim, s obzirom na stratešku odluku Vlade Crne Gore da zemlju pretvori u turističku destinaciju tokom cijele godine, radićemo na širenju naše mreže tamo gdje je to ekonomski isplativo.

Najčitanije