8 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Purgatorijama večeras Alpha Girls

Alpha-girls

Na 18. Purgatorijama večeras, nedjelja 9.jul u 21.30 na Ljetnjoj pozornici publika će moći da pogleda plesnu predstavu 𝐀𝐋𝐏𝐇𝐀 𝐆𝐈𝐑𝐋𝐒, produkcija – Bitef teatar Beograd. Biće to prva predstava Festivala plesnog teatra ove godine, u selekciji Jelene Kajgo. Najbolja plesna ostvarenja, odnosno pet odabranih komada dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, čak iz Norveške.

Koreografi večerašnjeg su Tamara Pjević i Jakša Filipovac, rediteljka Andrea Pjević, dramaturg Dimitrije Kokanov, kompozitorka Emilija Đonin, kostimografkinja Nataša Vranešević.

Plesačice i plesači su Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović, Ana Dubljević, Jovana Grujić, Katarina Anić, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Zoe Zagorac

O predstavi : Predstava Alpha Girls preispituje uticaj popularne kulture na plesni izraz autora predstave, kao i uticaj iste unutar osjetljivog polja reprezentacije i izvođenja ženskog rodnog identiteta kroz pokret i karikaturu. Predstava postavlja pitanja šta su sve izvori našeg iskustva opažanja i usvajanja informacija, te na koji način naše iskustvo posmatranja oblikuje naše kasnije izražavanje. Na koji način se određeni fenomeni i izrazi mogu razumjeti? Da li je moguća i u kojoj mjeri je uspješna aproprijacija jezika i sadržaja koji su nam kulturalno egzotični, inspirativni, a identitetski možda daleki?

Najčitanije