5 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Montenegro protiv letova Turkish Airlinesa iz Istanbula za Tivat. Nije uspio

Avion

Turkish Airlines je zakazao letove do svoje najnovije destinacije u bivšoj Jugoslaviji, do Tivta, gdje će se direktno nadmetati sa mladom crnogorskom kompanijom Air Montenegrom.

Ovaj primorski grad će upotpuniti postojeće operacije prevoznika do Podgorice. Turkish Airlines je uspio da dobije prava za let do Tivta nakon značajnih prigovora nacionalnog avioprevoznika u zemlji koji je tvrdio da postojeći bilateralni sporazum o avio uslugama ne dozvoljava njegovom turskom kolegi da održava toliko letova za Crnu Goru.

Međutim, kako piše Indikator, na kraju je turskom avioprevozniku izdata dozvola i on će početi sa prevozom iz Istanbula triput sedmično počevši od 11. juna, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote. Letovi će se obavljati avionom Boeing 737-800. Prevoznik takođe dijeli code-share letove Air Srbije između Beograda i Tivta.

Air Montenegro planira da poveća operacije na ovoj liniji ovog ljeta. Trenutno ima šest nedjeljnih letova, koji će od 1. juna porasti na dnevne.

Dupli letovi iz Podgorice za Istanbul

Pored nove usluge za Tivat, Turkish Airlines ovog leta održava i duple dnevne letove za Podgoricu, gdje se etablirao kao jedan od najprometnijih avioprevoznika, kao i jedna od najprometnijih aviokompanija za transfer putnika, a kao krajnje destinacije knajpropularnije su New York, Tel Aviv i Ankara.

S druge strane, turski državljani mogu uživati ​​u bezviznom režimu ulaska u Crnu Goru.

Turkish Airlines je ovog ljeta povećao frekvencije u svojoj mreži u bivšoj Jugoslaviji. Prevoznik održava trostruke dnevne letove za Beograd, osamnaest sedmično za Sarajevo, dvaput dnevno za Zagreb, Prištinu i Skoplje, deset puta sedmično za Ljubljanu i do sedam sedmičnih letova za Dubrovnik.

Nadalje, njegova jeftinija jedinica, AnadoluJet, ovog ljeta radi na brojnim linijama za bivšu Jugoslaviju. Oni uključuju letove od Ankare do Beograda, od istanbulskog aerodroma Sabiha Goken i Bodruma do Prištine, kao i od Antalije i Bodruma do Skoplja i Sarajeva.

Najčitanije