4 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia uspostavlja letove za Mostar

Mostar – foto Boka News

Air Serbia će u saradnji sa Aerodromom Mostar od aprila do oktobra 2024. godine realizovati redovan putnički avio-saobraćaj između Beograda i Mostara.

Planirano je da se letovi obavljaju tri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa embraer E175.

„Air Serbia se krajem 2023. godine javila na Javni poziv za uspostavljanje redovnih letova za 2024. godinu koji je raspisao Aerodrom Mostar u vezi sa uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara. Već u prvim danima januara doneta je odluka o prihvatanju naše ponude. Posle usaglašavanja tehničkih detalja i potpisivanja ugovora, avio-karte će biti puštene u prodaju, što nas očekuje u narednim nedeljama“, istakao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Srbije.

Uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara, Air Serbia širi svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini, ujedno doprinoseći jačanju privrednih, ekonomskih i svih drugih veza. Ti letovi povezaće dva grada, ali i omogućiti dobru povezanost Mostara, preko Beograda, sa brojnim gradovima u Zapadnoj i Severnoj Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Mostar spada među najpopularnije turističke destinacije u Bosni i Hercegovini. Čuveni Stari most, koji je svojevrsno obeležje grada, se zajedno sa Starim Gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO.

Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, Air Serbia  će leteti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije