24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Airbnb” kreće u borbu protiv lažnih oglasa, apartmani dobijaju oznake “provjereno”

Airbnb

Korisnici usluga kratkoročnog smještaja su odavno primijetili da cijene na platformi Airbnb nisu više tako niske i da oglašivači sve više koriste skrivene troškove poput čišćenja da bi više zaradili. Ova kompanija je saopštila da je samo ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa i spriječila još 157.000 naloga da se pridruže platformi.

Kako je navedeno, osim troškova, ovakvi oglasi su najveći rizik za reputaciju kompanije, zbog čega će u budućnosti biti uvedena stroža pravila. Po prvi put će biti iskorištena vještačka inteligencija kako bi u budućnosti mogli da provjeravaju oglase na najvećim tržištima na kojima je ova platforma dominantna. Plan je da ubuduće vlasnici smeštaja koji postavljaju oglase prilikom prijave smeštaja moraju da budu u objektu sa otvorenom aplikacijom, dok će GPS potvrđivati da li su na adresi koja je prijavljena. Na ovaj način kako je objašnjeno korisnici smještaja mogu da budu mirni da neće postati žrtve lažnih oglasa.

Vještačka inteligencija će čak upoređivati i slike koje su objavljene u oglasu sa fotografijama koje vlasnik pokaže uživo, jer je bilo mnogo pritužbi gostiju. Nije nepoznato da se često slike koje korisnici postavljaju u oglasima ne podudaraju sa onima koje zateknu u smještaju.

Kako je saopštila ova kompanija od februara će smještaj dobijati oznake provjereno, a to će biti garancija gostima da se neće naći u nepredviđenoj situaciji. Ove novine se za sada odnose na nekoliko zemalja, a do kraja sljedeće godine procedure će biti uvedene u svih 30 zemalja u kojima posluju.

Izvor:Politika

Najčitanije