19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktivisti NVO “Naša akcija” čistili obalu, sakupili pet kubika smeća

Aktivisti NVO Naša akcija je danas obilježila Međunarodni dan čisćenja obale – International coastal clean-up akcijom čisćenja lokacije Prčanj.
“Ovo je druga godina da naša NVO obilježava ovaj dan u Bokokotorskom zalivu. Aktivnostima čisćenja pridružili su se mladi NVO Euromosta iz Bijelog Polja, kao i drugi građani.
Prikupljeno je preko 5 kubika smeća na na lokaciji Glavati i blizu hotela Splendido. Koordinator ovog projekta duž čitave obale u Crnog Gori je organizacija Zero Waste Montenegro a fokus ovogodišnjeg Internacionalnog dana čišćenja obale – jednokratni plasticni proizvodi koji inače cine 80% svetskog otpada u moru.
NVO Naša akcija je pod pokroviteljstvom Opštine Kotor kroz projekat “Edukacijom i aktivizmom za ljepši grad i bolju budućnost” realizovala ovu aktivnost u saradnji sa Komunalno Kotor doo. Takođe su nam u susret izašli iz MZ Prčanj sa prostorom a dugujemo i veliku zahvalnicu gospodinu Zbutegi za istorijsko predavanje za mlade o ovoj lokaciji. Zahvaljujemo se svim učesnicima i onima koji su nas u bilo kom obliku podržali”, poručuju iz ove NVO.

Najčitanije