30 C
Kotor

Slušaj online radio

Akvarijum Boka – tokom obilježavanja jubileja 50. godina UCG uživalo je preko 3.500 posjetilaca

Akvarijum Boka

U Akvarijumu Boka u toku obilježavanja jubileja 50. godina Univerziteta Crne Gore uživalo je preko 3.500 posjetilacaInstitut za biologiju mora je proslavio 50 godina Univerziteta Crne Gore otvaranjem vrata Akvarijuma Boka i omogućavanjem besplatnog ulaza posjetiocima.

“U periodu od 24. do 29. aprila otvorili smo vrata našeg Akvarijuma Boka svim posjetiocima, pružajući im priliku da se upoznaju sa živim svijetom Jadranskog mora.

Sa preko 3.500 posjetilaca koji su uživali u ljepotama Akvarijuma Boka, osjećamo se počastvovano što smo mogli podijeliti ovaj poseban trenutak sa vama, hvala vam što ste bili dio našeg jubileja”, poručuju iz Instituta za bilogiju mora.

Akvarijum Boka

Akvarijum Boka je jedini javni akvarijum u Crnoj Gori. Akvarijum izgrađuje javnu svijest i djelovanje za zaštitu vrsta i staništa Jadranskog mora, aktivno doprinosi raznim rješenjima za očuvanje i služi kao uzor.

Akvarijum Boka

Akvarijum Boka ima 18 tankova podijeljenih u četiri izložbene cjeline: (1) Svjetsko more i Mediteransko more, (2) Jadransko more i Južni Jadran, (3) Bokokotorski zaliv i (4) tropska mora.

Radno vrijeme Akvarijuma Boka je od srijede do nedjelje od 10 do 17 sati.

Najčitanije