15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Arsenal želi u Prvu ligu

Tivat- foto mikophotographystudio

Nakon uzbudljivog finiša sezone u Prvoj i Drugoj ligi došao je trenutak i za baraž duele, koji će dati odgovor ko će naredne sezone biti u elitnom rangu.

Fudbaleri Arsenala, nakon što su prošle godine ostali bez elite zbog slabijeg izvođenja penala, sada se nadaju da bi mogli da ispišu istoriju, dok najmlađi prvoligaš, ekipa Podgorice, koja je sezonu počela nastupom u Evropi, želi da sačuva status prvoligaša…

U Tivtu će danas (17.30 sati) sigurno biti praznik fudbala, velika podrška sa tribina trebalo bi da bude adut domaćina, koji će pokušati da ostavi što bolji utisak i eventualno napravi dobar rezultat pred revanš u Lješkopolju.

– Očekujem tvrdu utakmicu, vjerovatno vrlo opreznu sa obje strane, jer smo svjesni kakav značaj nosi ovaj dvomeč. Dobro smo analizirali Podgoricu, znamo njihove dobre i loše strane. Mislim da će odlučiti detalj, možda neka sitnica, individualni potez, tako da moramo biti veoma koncentrisani. Igramo prvi meč na svom terenu, očekujemo izuzetno podršku sa tribina i pokušaćemo to da iskoristimo na pravi način. Međutim, mislim da ništa neće biti gotovo, već će revanš dati konačan odgovor – objasnio je Jasmin Muhović, ofanzivac Arsenala, koji je nosio dres Podgorice…

Podgorica je uspjela da izbjegne ispadanje i stigne do baraža. Ali to je tek prvi korak ka konačnom cilju, a to je opstanak u elitnom rangu.

Lješkopoljci danas gostuju Arsenalu, gdje imaju priliku da naprave prvi korak ka spasu…

– Ovi mečevi uvijek su specifični. Nema posebnog favorita, sve je stvar trenutne inspiracije. Nijesmo na nekim utakmicama imali sreće, nadam se da ćemo u baražu zaslužiti da nas pogleda sreća i da sačuvamo mjesto u elitnom rangu. Arsenal je tim koji ima dosta iskusnih igrača, koji su dugo igrali Prvu ligu, tako da moramo biti oprezni. Siguran sam da će revanš na našem terenu biti presudan, ali nastojaćemo da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. Iako je Arsenal drugoligaš neće nas to zavarati, znamo da moramo biti na maksimalnom nivou, jer baraž je uvijek poseban, zato od starta moramo biti maksimalni, jer cijela sezone staje u ove dvije utakmice – svjestan je iskusni napadač Admir Adrović.

/R.P/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije