13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Poziv za umjetnike na učešče u multimedijalnoj izložbi „Oznake zaštite“

Tattoo Montenegro

Muzej pomorskog nasljeđa Porto Montenegro i organizacija Tattoo Montenegro objavljuju poziv za umjetnike za učestvovanje u multimedijalnoj izložbi “Marks Of Protection”/”Oznake zaštite” koja će svečano biti otvorena u Muzeju pomorskog nasljeđa 18.juna.

Umjetnici iz Crne Gore i regiona pozvani su da predstave svoje radove na izložbi, čiji fokus treba da bude na balkanskom dizajnu tetovaža iz 15tog vijeka, koji bi trebali biti istaknuti u radu. Sva umjetnička djela moraju biti originalna u konceptu, dizajnu i izradi. Fotografija, film, video, digitalna umjetnost, reprodukcije nisu prihvatljivi osim ako se ne koriste kao dio umjetnina ili kolaža mješovitih medija. Instalacioni umjetnički radovi, kao i lični performans, neće biti prihvaćeni. Rukotvorine takođe nisu prihvatljive. Ovaj poziv za prijavu otvoren je za sve umjetnike koji imaju 18 ili više godina.

Izložba će svečano biti otvorena 18.juna u 20 sati, dok je rok za predaju radova 5.jun.

Autori su pozvani da pošalju prijave na marksofprotection@gmail.com

Multimedijalna izložba Marks of Protection biće otvorena 18.juna, uz vizuelnii doživljaj  inspirisan temom balkanske tetovaže i prezentacijom radova umetnika regiona. Događaj će demonstracija slikarstva sa balkanskom tematikom tetovaža umetnika Marka Janjuševića, dok će kustos muzeja Dražen Jovanović održati kratku prezentaciju o istoriji balkanske tetovaže, njenom kulturnom značaju I vezu između balkanske domišljatosti i otpornosti pred velikim promjenama.

Najčitanije