16 C
Kotor

Slušaj online radio

Autobus sletio sa puta Cetinje – Budva, najmanje dvoje poginulih

Nesreća CT-BD – foto RTV Cetinje

Najmanje dvije osobe su poginule, a više ih je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica.

Nesreća se dogodila kada je autobus nikšićkog preduzeća “Papović”, u kojem je bilo 30 putnika, sletio sa puta, saopšteno je Uprave policije.

Iz policije su kazali da je više putnika lakše i teže povriđeno i da im se ukazuje ljekarska pomoć.

Autobus je danas oko podne, iz za sada nepoznatih razloga, sletio s kolovoza.

FOTO: MIĆKO VUJISIĆ – Dan

Na licu mjesta su sve raspoložive jedinice policije su na licu mjesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije.

Uviđaj je u toku, a saobraćaj na toj dionici puta je u prekidu.

Vozač autobusa nije lišen slobode, već da se nalazi na medicinskom tretmanu u cetinjskoj Opštoj bolnici.

Radulović: Sedam teško povrijeđenih u KCCG, jedan pacijent u životnoj opasnosti

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović kazala je da je sedam teško povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje-Budva dovedeno u tu zdravstvenu ustanovu.

Kazala je da je jedan od pacijenata u životnoj opasnosti.

“Kod svih sedam pacijenata radi se o teškim povredama. Najstariji povrijeđeni pacijent je 1959. godište, a najmlađi je rođen 1997. Kakvim tokom će ići njihovo liječenje vidjećemo ovih dana. Mi smo u kontaktu samo sa Opštom bolnicom Cetinje gdje se nakon primarne obrade pacijenti šalju ovamo”, kazala je Radulović novinarima ispred KCCG.

Ona je kazala da povrijeđeni imaju povrede grudnog koša i kičme.

Nesreća – Udes na CT – foto Mediabiro

U nesreći na Obzovici poginuli državljanin Velike Britanije i jedna žena

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica, poginuli su državljanin Velike Britanije i jedna žena, čiji identitet još nije utvrđen, saopštila je dežurna tužiteljka Anđa Radovanović.

Ona je kazala da je utvrđeno da su u saobraćajnoj nesreći poginule dvije osobe, a povrijeđeno je 22 ljudi, od kojih je devet hospitalizovano u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

„Vozač autobusa je trenutno u Opštoj bolnici Cetinje i biće prebačen u KCCG zbog zadobijenih većih povreda“, navela je Radovanović.

Ona je rekla da za sada nemaju informaciju šta je uzork nesreće, ali da imaju preliminarno saznanje da nije došlo do kontakta autobusa sa dugim vozilom.

Radovanović je navela da je kao dežurni tužilac, oko 12 sati i 30 minuta, obaviještena da se u mjestu Obzovica desila saobraćajna nesreća sa više povrijeđenih i smrtno stradalim osobama.

Kako je kazala, odmah po saznanju izašla je na lice mjesta zajedno sa vještacima mašinske i saobraćajne struke.

„Na mjestu uviđaja zatekla sam pripadnike Uprave policije, vatrogasce i službenike hitne pomoći“, dodala je Radovanović.

Nesreća se dogodila kada je autobus nikšićkog preduzeća “Papović” sletio sa puta.

Najčitanije