24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicijske barke na jedra – Nerezinska regata okupila respektabilne 24 posade

Tradicijske barke na jedra Nerezinska regata

NEREZINE – Respektabilan broj od 24 posade okupila je Nerezinska regata, revija tradicijskih barki na jedra, održana u akvatoriju ispred Nerezina po 47. put, odnosno 13. put otkad je obnovljena u organizaciji ovdašnjega Sportskog društva Škarpina (prva regata održana je daleke 1920. godine).

Zbog šarolikosti flote, posade su bile podijeljene u sedam kategorija, pa je toliko i pobjednika – u kategoriji guceva do pet metara duljine to je barka oznake MD 551 Roberta Mohovića, od većih guceva »Maretin« Željka Darišića, od batela »Fažanka« Lučana Sošića (bila je i jedina u kategoriji), od pasara do 4,5 metra duljine »Bambuja« Gorana Franulovića, od pasara preko 4,5 metra duljine to je »Sv. Franciska« Marija Basana, od regatnih pasara »Primavera« Tihomira Kuljanića, u zajedničkoj kategoriji gajeta i leuta prvi je »Stari maček« Janeza Šabca (Slovenija). Dodatno priznanje za najbolju posadu koja je koristila jedra »markoni« dobila je »Primavera«.

Proglašenje najuspješnijih bilo je na Studencu u srcu mjesta, gdje je održan i prigodni kulturno-zabavni program uz Harija Rončevića. Bio je to ujedno i završni čin festivala Turističke zajednice »Losinava – Lošinjskim jedrima oko svijeta«.

Izvor:Novi list

Najčitanije