21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Autobus udario u zaštitnu ogradu i zapalio se, među poginulima i 12 djece

Velika tragedija na autocesti u Bugarskoj
Foto: Stoyan Nenov / Reuters

Velika tragedija na autocesti u Bugarskoj. Četrdeset i šest osoba poginulo je u autobusu koji se zapalio jugozapadno od Sofije. Riječ je o autobusu iz Sjeverne Makedonije koji se vraćao iz Istanbula. Preživjelo je sedam osoba, a među poginulima je i 12 maloljetnika. Uzroci nesreće još se utvrđuju.

Nesreća se dogodila noćas oko dva sata. U to vrijeme autobus je već više od 7 sati bio na putu iz Istanbula, a pretpostavlja se da je udario u zaštitnu ogradu i zapalio se. Prizori su potresni – putnici su izgorjeli do neprepoznatljivosti.

– Nikada nisam vidio takvo što. Unutra su ljudi pretvoreni u prah. Zato ne možemo reći njihov broj ni identitet. Najprije se mora obaviti identifikacija, rekao je Bojko Raškov, bugarski ministar unutarnjih poslova.

Nesreća se dogodila 30-ak kilometara južno od Sofije na autocesti Sofija – Blagoevgrad, kod mjesta Bosnek. Autobus kompanije “Besa trans”, koja organizira turističke i šoping-ture, vraćao se iz Istanbula u Skoplje. Stradali su uglavnom mladi između 20 i 30 godina, a među putnicima je i 12 maloljetnika. Poginuo je i vozač autobusa.

Sedam preživjelih putnika s opeklinama prevezeno je u bolnicu Pirogov u Sofiji. Izvan su životne opasnosti, a za dan-dva bit će prevezeni u bolnicu u Skoplju. Ozlijeđene je u Sofiji posjetio premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev s resornim ministrima.

– Pacijenti imaju ozljede, kontuzije, ali odlično ih liječe naši bugarski kolege. Želim zahvaliti ravnatelju bolnice Pirogov, rekao je Venko Filipče, ministar zdravstva Sjeverne Makedonije.

– Svi putnici su građani Sjeverne Makedonije, ali različitih nacionalnosti. Imamo građanina iz Preševa u Srbiji koji je sa zaručnicom iz Kumanova putovao u Istanbul na izlet. Jedan je belgijski državljanin, rekao je Zoran Zaev, premijer Sjeverne Makedonije.

Navodno su preživjeli na stražnjem dijelu uspjeli razbiti staklo i izaći iz autobusa u plamenu. Kao uzrok nesreće spominje se pogreška vozača ili tehnički kvar koji zasad nije utvrđen. Na istom dijelu autoceste i 1996. dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginulo 16 ljudi.

Izvor:Hina-Hrt

Najčitanije