21 C
Kotor

Slušaj online radio

Avio kompanija Jet2.com produžuju letova prema zračnoj luci Dubrovnik

Jet2 avion

Zračna luka Dubrovnik je trenutno povezana s oko 50 međunarodnih destinacija prema kojima prometuje oko 40 prevoznika. Promet se u kolovozu intenzivirao i svi avio prijevoznici su povećali broj letova, pa je tako i avio kompanija Jet2.com obavijestila kako produžuju letova prema zračnoj luci Dubrovnik.

Posjetitelji iz Ujedinjenog Kraljevstva tradicionalno su među top 5 posjetitelja u Dubrovačkoj – neretvanskoj županiji, kao i gradu Dubrovniku, pa su tako u Županiji od 1. jula do 17. avgusta ostvarili 114.622 noćenja.

“Turistička zajednica Dubrovačko – neretvanske županije je samostalno krajem jula i početkom avgusta započela medijsku kampanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, a u suradnji upravo s tvrtkom Jet2.com pokrenuta je i kampanja kojom su se promovirale destinacije diljem naše županije. Ukoliko epidemiološka slika i dalje bude povoljna možemo očekivati da će posjetitelji iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvariti dobre rezultate i u ovoj 2021. godini. Nadamo se da će upravo produljenje letova omogućiti i još bolje rezultate s ovog iznimno nam važnog tržišta” navode iz Turistička zajednica Dubrovačko – neretvanske županije.

Dubrovnik ostvario milion noćenja – Trenutno su Dubrovniku najbrojniji gosti upravo iz Ujedinjene Kraljevine

Prema podatcima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je od početka godine do 16. avgusta 2021. godine ostvareno milon noćenja, što je u usporedbi s 2020. godinom porast od 87 posto. U istom razdoblju ostvareno je 276 178 dolazaka, što je porast od 73 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

Od 1. januara do 16. avgusta 2021. g. najbrojniji turisti u Dubrovniku bili su iz Francuske, SAD-a, Hrvatske, Njemačke, Ujedinjene Kraljevine, Poljske, Rusije, BiH, Nizozemske i Ukrajine. U prvoj polovici kolovoza najbrojniji turisti bili su iz Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, SAD-a, Hrvatske, Rusije, Poljske, Nizozemske, Španjolske i Italije. Trenutno, u kolovozu, su u Dubrovniku najbrojniji gosti upravo iz Ujedinjene Kraljevine, a zatim sliede gosti iz Francuske, Njemačke, SAD-a, Rusije, Italije, Hrvatske, Poljske, Nizozemske i Španjolske.

Najčitanije