21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Avramović: Odpečatili smo prostorije SO Kotor – Jokić: pajserom na državno pravno uređenje

prostorije so Kotor

Prostorije Skupštine opštine (SO) Kotor, u palati Bizanti, odpečatirali su članovi komisije koja je danas formirana, nakon što je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Avramović juče izabran za v.d. predsjednika SO, koju je sazvala nova skupštinska većina.

Podsjetimo prethodno je predsjednica SO Kotor Dragica Perović sazvala sjednicu SO za 10. jul.

Odbornik DPS Željko Avramvić, koji je juče izabran za vršioca funkcije predsjednika Skupštine opštine Kotor do izbora njenog predsjednika, kazao je za Radio Kotor da je danas u 17,30 višestranačka komisija otpečatila ulaz lokalnog parlamenta u palati Bizanti.

U komisiji su bili funkcioneri DPS i Bruna Lončarević, odbornica koju je SDP isključio iz partije zbog izazivanja krize vlasti u Kotoru.

“I pored mojih pokušaja da stupim u telefonski kontakt sa predsjednikom opštine Jokicem u tome nijesam uspio, a i gopođa Perović se cijeli dan nije javljala na telefon. Nakon toga odlučio sam da formiram komisiju koja je izvšila otpečatiranje kancelarija. Na ovaj način stvorili su se uslovi da skupština od pnedjeljka normalno funkcioniše”, kazao je Avramović.

Predsjednik opštine Vladimir Jokić rekao je za Radio Kotor da se danas u Kotoru dogodio “napad pajserom na državno – pravno uređenje i na Ustav Crne Gore”.

Gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokratska Crna Gora) rekao je da će ujutru Državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeti prijavu protiv donosioca rješenja i izvršioca “ovog nasilja”.

“Grupa ljudi kojima nije prvi put da obijaju prostorije i skidaju pečate učinila je tu hajdučiju večeras. Sjutra ću protiv nih podnijeti prijavu. Ovo je do sada neviđena hajdučija i nasilje kojim kotorski DPS i Bruna Lončarević hoće na silu da preuzmu vlast,” rekao je Jokić.

On je istakao da je posebno tragično što su u tome učestvovali direktori javnih ustanova – Neđeljko Moškov (direktor JU Resursni centar za sluh) i Srđan Dragomanović, direktor Doma starih, kome se sudi zbog poziva na linč Jokića.

Najčitanije