14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Riješen spor – Dubrovačka žičara počinje s radom

Žičara Dubrovnik

Napokon je riješen spor između Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnina, koji su vlasnici poznate Dubrovačke žičare.

Na jučer održanoj 23. sjednici Gradskog vijeća, donesena je izvansudska nagodba između Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnina d.o.o. kao i Odluka o dodjeli koncesije, te su time stvoreni svi uvjeti da nastavak rada popularne dubrovačke žičare, koja je zbog neriješenog spora i definiranog odnosa s gradom Dubrovnikom ove godine bila zatvorena.

Tako će se podmiriti dug iz prošlosti uz što će Gradu Dubrovniku biti isplaćeno 26 milijuna kuna, a od sada na dalje varijabilni dio koncesijske naknade određuje se u visini 15 % ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom, dok se koncesija daje na rok od 50 godina.

„To su značajna sredstva za Grad Dubrovnik koja ćemo utrošiti u poboljšanje infrastrukture, počevši od one sportske pa dalje“, kazao je gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković dodavši kako će Grad Dubrovnik od koncesijske naknade na godišnjoj razini uprihodovati oko 10 milijuna kuna.

Svakako kako je Dubrovačka žičara bila jedna od TOP atrakcija svih posjetitelja Dubrovnika, te kako je zatvaranje iste, nanijelo najviše štete upravo Dubrovniku kao destinaciji. Tako da je rješavanje ovog spora, svakako odlična vijest za Dubrovnik.

Najčitanije