24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Balkansko mediteransko veče“

Dvorana Park

Solistkinja Zorica Belić, magistar solo pjevanja iz Novog Sada i tamburaški sekstet koji čine akademski muzičari pod vođstvom prof. Ljubinka Lazića izvešće u Dvorani PARK večeras nesvakidašnji muzički program u sklopu ovogodišnjih oktobarskih dana povodom Dana Grada.

Kroz umjetničku misiju poštovanja tradicije, tolerancije različitosti i multikulturalnosti, širom Srbije i regiona pre dvije godine započeto je predstavljanje kulturni-umjetničkog programa  „Balkansko mediteransko veče“ – bogate balkanske i mediteranske muzičke umjetnosti u virtuoznom tamburaškom sastavu koji predvodi prof. dr Ljubinko Lazić, vođa gudača čuvene Beogradske filharmonije, koji će predstaviti jedinstveni spoj tradicije i visokoprofesionalne akademske interpretacije u najznačajnijim etno opusima našeg regiona, Balkana i Mediterana.

Orkestar akademskih umjetnika pretežno stacioniranih u filharmoniji u Beogradu, zatim profesori na muzičkim Akademijama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, impresivno interpretira  tradicionalnu muziku Balkana, sa naročitim osvrtom na tradiciju svih naroda koji u regionu žive, a kao poseban raritet prisutna su i najljepša djela opusa klasične muzike na tamburici. Tako pored naše i balkanske izvorne muzike, najlepši opusi klasične muzike, Štrausovi valceri posvećeni Dunavu, Šubertova i Vivaldijeva muzika, argentinska Pjacolina tango muzika, mađarski čardaši, najlepša španska, italijanska napolitanska muzika kao i ruska narodna muzika, te numere Besame mućo, Podmoskovske večeri, Rjabinuška, Sejdefu majka buđaše, Libertango, Milica jedna u majke, muzika iz filma „Miris žene“-„Por una cabeza“, Sve dok je tvoga blagog oka, Jesenje lišće, Na te mislim, Jovano Jovanke, Santa Lučia, O sole mio, Oblivion, Libertango ilustrovaće muzičko naslijeđe regiona, Mediterana i svijeta.

Uz briljantni instrumentalni zvuk tamburice  u rukama muzičkih virtuoza, koncert Balkansko mediteransko veče“ predstavlja spoj tamburice koja mjestimično zvuči i kao italijanska mandolina sa liričnošću vrsnog, višestruko nagrađivanog soprana, novosadske operske dive, mr Zorice Belić, solistkinje u vokalnim partijama.

Na zadovoljstvo Novske publike ovaj koncert će biti besplatan, a ulaznice treba preuzeti na blagajni Dvorane Park na dan njegovog održavanja u ponedeljak 12. oktobra.

Poštujući mjere NKT-a prisustvo publike je brojno ograničeno , a za sve one koji ne budu mogli da prate koncert u dvorani, događaj će biti strimovan na Fb stranici JUK Herceg fest – a.

Radno vrijeme blagajne u Dvorani PARK je od 9-12 časova kao i dva sata pred početak koncerta.

Najčitanije