13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Banjević: Korona nije usporila investicije u turizmu

Danica Banjević direktorica TO Tivat

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa nije usporila investicije u sektoru turizma u Opštini Tivat, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Danica Banjević i dodala da su strateški investitori nastavili da realizuju svoje projekte.

Ona je kazala da, uprkos pandemiji koronavirusa koja se naročito odrazila na ukupan turistički promet u Crnoj Gori, ta kriza ipak nije usporila investicije u sektoru turizma kada je Opština Tivat u pitanju.

Banjević je navela da je saobraćaj u gradu unaprijeđen izgradnjom tri kružna toka, a s druge strane strateški investitori nastavili su sa realizacijom svojih projekata, prenosi Radio Tivat.

„Što se tiče investicionih projekata trenutno je u toku izgradnja kondo hotela Mimoza grupe na mjestu nekadašnjeg hotela Mimoza. Kad su u pitanju drugi strateški investitori – Porto Montenegro kreće u izgradnju potpuno novog dijela nautičkog naselja, pod nazivom Boka Place”, rekla je Banjević.

Ona je dodala da je početak realizacije projekta planiran za kraj godine.

Prema informacijama iz kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro, pored brojnih sadržaja, kao što su restorani, bioskopi, pop-up galerije, auto showroom i šoping, u okviru tog novog naselja biće izgrađen i hotel pod operativom hotelskog brenda Kerzner International, kategorije pet zvjezdica.

Projekat Luštica Bay se, kako se precizira, razvija u svim segmentima. Izgradnja novog naselja Central se realizuje prema planu, a u toku je planiranje i projektovanje još jednog hotela.

„Luštica Bay je za ovu sezonu investirala u nekoliko novih objekata, poput svjetionika i novih kupališta, te staza koje će povezivati manje pristupačne zone sa marinom”, kazala je Banjević.

Svetionik Luštica bay – foto S.L:

Ona je ocijenila da će sve to doprinijeti bržem oporavku Tivta nakon povratka u normalne tokove.

“Ujedno će upotpuniti ponudu našeg grada te u narednim godinama omogućiti dolazak i novih ciljnih grupa i većeg broja turista“, smatra Banjević.

Izvor:Mina

Najčitanije