13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bar: U subotu Diplomatska regatta

Ambasadori na regati

Diplomatska jedriličarska regata „Ambasadori na brodu“, u organizaciji Ambasade Republike Turske u Crnoj Gori, Opštine Bar, Turističke organizacije Bar i jedriličarskog kluba „Latinsko jedro“ biće održana u subotu, 7. oktobra, povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja Republike Turske, saopšteno je iz Opštine Bar.

Događaj počinje u 16:00 na platou barske marine, gdje će pored takmičarskog dijela i regate biti priređen i bogat muzičko-zabavni program, sa učešćem folklornog ansambla KUD “Jedinstvo” Bar, barske rock grupe “Grimm” i turske interpretatorke Guldeniz San.

U 19:00 počinje solistički koncert crnogorske umjetnice Nine Strugar.

-Ambasadori će jedriti tradicionalne drvene barke iz Kalafatske radionice „Bokovac“ od marine,  pa duž obale .

Početak regate zakazan je za 16:30, a predviđeno je jednoiposatno jedrenje  po međunarodnim regatnim pravilima (WS) , pravilima klasa i uputstvu za jedrenje-navode iz Opštine.

Diplomatska jedriličarska regata održava se prvi put u Baru.

Pored lokalne uprave, Ambasade Republike Turske, Turističke organizacije Bar i jedriličarskog kluba „Latinsko jedro“,  regatu su podržali i Turska privredna komora u Crnoj Gori, Ziraat banka, Turskih airlines, Net montenegro, Zeren motors,Portonovi Montenegro, Asmira Group, Pegasus, Cungu i B2B.​

Najčitanije